Starbucks kupalarında büyük risk, 440.000 kupa toplatılıyor!

Starbucks kupalarında büyük risk, 440.000 kupa toplatılıyor!

Nestle Üretimi Starbucks Kupalarında Tehlike! Onbinlerce Kupa Geri Toplanacak

A+A-

Yaklaşık 440.000 Starbucks markalı kupa, mikrodalgada ısıtıldığında veya aşırı sıcak sıvı ile doldurulduğunda aşırı ısınabileceği ve kırılabileceği için geri çağrılıyor. Söz konusu bardaklar şimdiye kadar dokuz ciddi yanık ve su toplaması dahil olmak üzere 10 yaralanmaya yol açtı.

Geri çağırma, Kasım ayından Ocak ayına kadar Target ve Walmart gibi perakendecilerde hem mağazalarda hem de çevrimiçi olarak satılan iki kupalı Starbucks tatil hediye seti, Starbucks klasik sıcak kakao ve kupa, Starbucks naneli ve klasik sıcak kakao ve kupa ve Starbucks tatil karışımı kahve ve kupa dahil olmak üzere çeşitli hediye setlerini kapsıyor.

ABD Tüketici Ürünleri Güvenliği Komisyonu, tüketicilerin bu kupaları kullanmayı derhal bırakmalarını ve satın aldıkları yere iade etmelerini veya tam bir geri ödeme için Nestlé USA ile iletişime geçmelerini tavsiye ediyor.

Nestle'nin Açıklaması

Bardakların üreticisi olan Nestle ise, konunun tüketiciler tarafından bildirilmesinin ardından ortaya çıktığını ve geri çağırma konusunda ABD Tüketici Ürün Güvenliği Komisyonu ile yakın işbirliği içinde olduğunu açıkladı. Şirket, geri çağırma işleminin diğer Nestlé USA veya Starbucks markalı ürünleri kapsamadığını da vurguladı.

 

İlgili Haberler