Starbucks tek kullanımlık bardaktan vazgeçiyor

Starbucks tek kullanımlık bardaktan vazgeçiyor

Starbucks, sürdürülebilirliği gerekçe göstererek ikonik bardağını kaldırmayı planlıyor. Ancak bunu müşteriler kabul edecek mi, o büyük bir muamma

A+A-

Starbucks, çevre dostu bir yaklaşım sergileyerek tek kullanımlık bardağını değiştirmek istiyor. Şirket, sürdürülebilirlik hedefleri çerçevesinde, 2030 yılına kadar tek kullanımlık bardakları tamamen kaldırmayı hedefliyor. Bunun temel nedeni, çevre için en doğru olan şeyi yapmak ve şirketin sürdürülebilirlik hedeflerine uygun hareket etmek. Ancak bu hedefe ulaşmanın zorlukları ve riskleri bulunuyor.

Şirket, enerji verimliliği konusunda bazı hedeflere ulaşmış olsa da, bardakların geri dönüştürülebilir veya yeniden kullanılabilir olmasını isteyen hedeflerini henüz tam anlamıyla gerçekleştiremedi.

Starbucks'ın bu çabası aynı zamanda bir ticari zorunluluğu da yansıtmakta. Çünkü tek kullanımlık ürünler gezegeni olumsuz etkileyen sera gazı emisyonlarına yol açmakta. Bununla birlikte, müşterilerin çevreye duyarlılık beklemeleri, kolaylık konusundan vazgeçmeyi istememeleriyle çelişmekte. Starbucks, müşterilere yeniden kullanılabilir plastik bardaklar sunarak bu çelişkiyi çözmeye çalışıyor. Şirket, 2030 yılına kadar atık, su kullanımı ve karbon emisyonlarını yarı yarıya azaltmayı hedeflemekte. Bu hedefe ulaşmak, zorlu bir süreç olsa da, şirketin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşma konusunda nasıl başarılı olabileceğini göstermekte.

İlgili Haberler