Sürekli Bitcoin alan MicroStrategy hisselerinde sert yükseliş

Sürekli Bitcoin alan MicroStrategy hisselerinde sert yükseliş

Tüm sermayesini Bitcoin'e yatıran MicroStrategy, Bitcoin'deki yükselişten besleniyor ve hisse değerinde dikkat çeken bir yükseliş söz konusu.

A+A-

MicroStrategy, son Bitcoin alımının ardından Salı günü erken saatlerde yeniden tırmanışa geçti. Yazılım şirketinin hisseleri, kripto para birimindeki varlıklarına göre yüksek bir primle işlem görüyor ancak TD Cowen analisti Lance Vitanza boğa olmaya devam ediyor. MIcroStrategy hisseleri için hedef fiyatını 1.220 dolardan 1.560 dolara yükseltti ve hisse senedi üzerindeki Outperform notunu korudu.

Bitcoin'in son günlerde 70.000 $'ı aşmasıyla birlikte şirketin alımlarındaki maliyet daha da yükseliyor. MicroStrategy Yönetim Kurulu Başkanı Michael Saylor, sosyal medya platformu X'te yaptığı bir paylaşımda şirketin her biri 68.477 dolardan 12.000 Bitcoin satın aldığını söyledi. Saylor'a göre bu, ortalama 33.706 $ fiyatla elde edilen toplam varlıklarını 205.000 Bitcoin'e çıkardı.

Şirketin hisse senedi Bitcoin varlıklarına göre büyük bir primle işlem görüyor, ancak TD Cowen'dan Vitanza Salı günü bir araştırma notunda kripto para biriminin hala cazip bir yolu olduğunu savundu.

Vitanza, "Şirket belirli bir zaman dilimi taahhüt etmemiş olsa da, zaman içinde ek Bitcoin satın almak için hem sermaye piyasalarına hem de operasyonlardan elde edilen organik nakit akışına erişmeye devam edeceğini umuyoruz - bize göre diğer Bitcoin yatırım araçlarından önemli bir ayrım" diye yazdı.

MicroStrategy, borcu göz önüne alındığında, yönetim ücreti olmayan kaldıraçlı bir Bitcoin oyunu olarak hareket ediyor ve kripto para birimini tutan spot borsa yatırım fonlarına bir alternatif sunuyor. Bununla birlikte, premium değerlemesi de onu Bitcoin'deki bir geri çekilmeye karşı savunmasız hale getiriyor.

İlgili Haberler