Nvidia'dan sonra yapay zeka Oracle hisselerini katlayabilir mi?

Nvidia'dan sonra yapay zeka Oracle hisselerini katlayabilir mi?

Yapay zekadan güç alarak piyasa değerini kısa sürede 2 trilyon doların üzerine taşıyan Nvidia'nın ardından sırada Oracle mı var?

A+A-

Wall Street analistleri, Oracle'ın yapay zeka ürünlerinden ne kadar pay alabileceğini belirlemek için Oracle'ın kazançlarını inceledi. Kurumsal yazılım devinin kazanç raporunun ardından Perşembe günü şirketin bulut altyapı hizmetleri odak noktasıydı. Oracle beklenenden daha iyi sonuçlar açıkladı ve bulut işinde yaklaşık %50 büyüme ve siparişlerde güçlü bir genişleme ile dikkat çekti.

Oracle (ORCL) hisse senedi Salı günü erken işlemlerde %10 artışla 125,90 $'a yükseldi. Bu, Aralık 2021'den bu yana en büyük tek günlük kazancına doğru ilerlediğini gösteriyor. Seansa girerken, son 12 ayda %35 artış gösterdi.

Yapay zeka geçtiğimiz yıl başta çip üreticisi Nvidia olmak üzere birkaç hisse senedini güçlendirdi. Nvidia hisseleri, son 12 ayda üç kattan fazla arttı. Oracle, yapay zeka patlamasından açıkça para kazanabilecek bir başka şirket gibi görünüyor.

Wedbush'un Dan Ives liderliğindeki ekibi, internet çağının başlangıcına atıfta bulunarak "Yapay zeka bulut talebini hızlandırıyor ve bu, Yapay Zeka Devrimi '1995 Anı' tezimizin merkez üssü olmaya devam ediyor" dedi.

Ives sözlerini şöyle sürdürdü: "Kontrollerimizden, sahadaki çalışmalarımızdan ve tüm kırıntılardan, Nvidia'nın öncülük ettiği Yapay Zeka Devrimi'nin şimdi bir sonraki büyüme aşamasına girdiğini açıkça görüyoruz."

Bu haber toplam 464 defa okunmuştur
İlgili Haberler