Bitcoin 150 bin dolara kadar yükselebilir

Bitcoin 150 bin dolara kadar yükselebilir

Bitcoin 2025 Ortasına Kadar 150.000 Dolara Ulaşabilir mi? Bernstein Analistlerine Göre Bu Mümkün

A+A-

Bitcoin, 72.000 $'ı aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve Bernstein analistlerinin 2025 ortasına kadar 150.000 $'a ulaşacağına dair tahminlerini tetikledi.

Pazartesi günü yayınlanan bir notta, analistler Gautam Chhugani ve Mahika Sapra, iyimser görünümlerini yinelediler. Nisan ayındaki yarılanma olayından sonra Bitcoin fiyatında devam eden güçlü ivmenin etkisiyle önemli bir artış olacağını öngörüyorlar. Analistler, ilk olarak geçen yıl açıkladıkları Bitcoin fiyat hedeflerine olan güvenlerinin arttığını ifade ettiler.

Notta, Bitcoin fiyatını tahmin etmek için kurumsal akışların da hesaba katıldığı belirtiliyor. 2024 yılı için 10 milyar dolar ve 2025 yılı için ise 60 milyar dolar daha kurumsal giriş öngörülüyor.

Madencilik Hisseleri de Cazip

Bitcoin madencilerinin hisse senetlerindeki son gerileme, yatırımcılar için önemli bir fırsat olarak değerlendiriliyor. Madencilik firması hisselerinin Bitcoin'in fiyat artışını yakalamasının önemine vurgu yapılıyor.

Analistler, yatırımcılara madencilik hisselerindeki zayıflık anlarını yatırım fırsatı olarak görmelerini tavsiye ediyor. Bitcoin madencilerinin performansı ile Bitcoin fiyatı arasındaki günlük korelasyonların ötesine bakmaya çağırıyorlar.

Bitcoin ETF'leri ve Kurumsal İlgi

Bitcoin'in 150.000 dolara doğru istikrarlı yükselişine olan inanç, Ocak ayındaki yasal onaydan bu yana 9,5 milyar doları aşan Bitcoin ETF girişlerindeki önemli artışla destekleniyor. Yalnızca son 30 gün içinde bu fonlar günde ortalama 370 milyon dolar girişe tanık oldu.

Analistler notta, "Bu hızla giderse, Bitcoin ETF'lerinin 2024'ün geri kalanında 166 işlem günü içinde 2025 giriş tahminlerimizi aşacağı öngörülüyor" dedi.

 

İlgili Haberler