Suudi Arabistan petroldeki düşüşten spekülatörleri sorumlu tuttu

Suudi Arabistan petroldeki düşüşten spekülatörleri sorumlu tuttu

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Salman, petrol fiyatlarındaki son düşüşten spekülatörleri sorumlu tuttu.

A+A-

Suudi Arabistan Enerji Bakanı, petrol talebinin sağlıklı olduğunu ve ham petrol fiyatlarındaki son düşüşten spekülatörlerin sorumlu olduğunu söyledi.

Prens Abdülaziz bin Salman Riyad'da petrol fiyatlarındaki düşüşle ilgili bir soru üzerine "Petrol talebi zayıf değil. İnsanlar zayıfmış gibi davranıyor. Bunların hepsi bir oyun" dedi.

Petrol piyasasındaki bazı katılımcıların OPEC'teki Arap ülkelerinin son aylarda petrol ihracatındaki artışları ve bunların bu ülkelerin üretimiyle olan ilişkisini yanlış anladığını savunan Prens Abdülaziz, sevkiyatların mevsimsel olduğunu ve yaz aylarında düşme eğilimi gösterdikten sonra Eylül ve Ekim aylarında tekrar yükseldiğini, yani üretimdeki dalgalanmaları yansıttığı şeklinde değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi.

Prens Abdülaziz, artan ihracat ile artan üretim arasında ayrım yapmamanın "rakamları kötüye kullanmak" olduğunu ifade etti.

İlgili Haberler