Talep zayıfladı petrol fiyatlarında düşüş sürüyor

Talep zayıfladı petrol fiyatlarında düşüş sürüyor

Talepteki zayıflık rafineri kesintilerini gündeme getirirken petrol düşüşünü sürdürüyor.

A+A-

Petrol, düşüş trendini koruyor, ancak salı günü küresel ekonominin görünümüne ilişkin endişelerin yol açtığı düşüşün bir kısmını geri alarak yükseldi.

West Texas Intermediate vadeli işlemleri, şimdiye kadar anlamlı bir fiyat yönü bulmakta zorlanan bir haftada Salı günü %2,2 düştükten sonra varil başına 77 doların üzerinde işlem gördü. ABD'de bankacılık krizine ilişkin korkuların yeniden su yüzüne çıkmasıyla finansal piyasalarda dalgalanmalar yaşanırken, bir endüstri grubunun Amerikan ham petrol stoklarında büyük bir düşüş olduğunu bildirmesi piyasalara bir miktar pozitiflik kattı.  

Ham petrol, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve müttefiklerinin Nisan ayı başında şok bir üretim kesintisine gitmesinden önceki seviyesine yaklaşmış durumda. Son birkaç haftadır petrol rafinaj karlarında görülen kötüleşme, tesislerin işleme oranlarında kesintiye gitmeyi düşünmesine neden olurken, Asya ham petrol piyasasındaki temel göstergeler bu hafta da zayıflamaya devam etti.

Singapur'daki Vanir Global Markets Pte aracı kurumunun genel müdürü James Whistler, "Arz ve talep arasında ibreyi fazla oynatmaya yardımcı olacak pek bir şey yok. Rafinaj marjlarının ilave baskı altına girmesi ve mevsimsel bakım döneminin ardından bir miktar üretimin geri dönmesi nedeniyle aşağı yönlü olası bir hareket görüyoruz."

ABD Merkez Bankası, Mayıs ayındaki politika toplantısından önce bu hafta ABD istihdam, enflasyon ve tüketici harcamalarına ilişkin son raporları değerlendirecek ve bu da yatırımcıların Amerikan ekonomisinin gücünü ölçmesine yardımcı olacak. Ayrıca, Chevron Corp. ve Exxon Mobil Corp. dahil olmak üzere dünyanın en büyük petrol şirketlerinden bazıları Cuma günü ilk çeyrek kazançlarını açıklayacak.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler