Tarihi borsa binası yangına teslim oldu, çöktü!

Tarihi borsa binası yangına teslim oldu, çöktü!

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ın 17. yüzyıldan kalma ikonik Borsası, Salı günü çıkan bir yangında büyük hasar gördü

A+A-

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ın en eski binalarından biri olan ve Danimarka'nın finansal geçmişine tanıklık eden borsası, Salı günü çıkan bir yangında büyük hasar gördü. İkonik kulesi de yangın sırasında çöktü.

  1. yüzyıldan kalma tarihi bina, parlamentonun bulunduğu Christiansborg Sarayı'nın yanında yer alıyor ve şehrin en popüler turistik cazibe merkezlerinden biri olarak biliniyordu. Birbirine dolanmış dört ejderhanın kuyruğu şeklindeki kendine özgü kulesi 56 metre yüksekliğe ulaşıyordu. Yangın, Kopenhag şehir merkezinin üzerinde devasa duman dalgalarının yükselmesine neden oldu.

Danimarka medyası, parlamentonun bir ek binasının tahliye edildiğini bildirdi. Danimarka Kültür Bakanı Jakon Engel-Schmidt, yoldan geçenlerin "sanat hazinelerini ve ikonik görüntüleri yanan binadan kurtarmak için" itfaiyecilere nasıl yardım ettiğini görmenin "dokunaklı" olduğunu söyledi.

Polis ve itfaiyeciler, iskele ile kapatılmış olan binanın dışında çalışmalara devam ediyor. Ambulanslar da olay yerinde hazır bulunuyor. Yangında herhangi bir can kaybı rapor edilmedi.

1615 yılında inşa edilen bina, Danimarka Ticaret Odası'nın genel merkezine ev sahipliği yapıyordu. Odanın başkanı Brian Mikkelsen de binadan tabloların çıkarılmasına yardım edenler arasındaydı. Polis, Boersen'in bulunduğu sokaktaki Maliye Bakanlığı da dahil olmak üzere binaları tahliye ettiklerini söyledi.

Danimarka medyasının bildirdiğine göre, eski Menkul Kıymetler Borsası'nın arkasındaki blokta bulunan Danimarka Parlamentosu'nun bir ek binasının da boşaltılması istendi.

Polis, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Kopenhag'daki bir ana yolun kapatıldığını ve insanların bölgenin bir süre kordon altına alınmasını beklemeleri gerektiğini söyledi. Yangının nedeni henüz bilinmiyor.

 

İlgili Haberler