Tekfen Holding'ten 111,5 milyon dolarlık dava!

Tekfen Holding'ten 111,5 milyon dolarlık dava!

Tekfen Holding, Rusya'daki boru hattı projesi için 111,5 milyon dolarlık tazminat davası açtı

A+A-

Tekfen Holding'in bağlı ortaklığı Tekfen İnşaat, Rusya'da Kharampurneftegaz LLC firması ile birlikte yürüttüğü 90 kilometre uzunluğundaki gaz boru hattı inşaatı projesinden kaynaklanan zararlarının tazmini için dava açtı. Tekfen, Rus Kharampurneftegaz LLC firmasından 111,5 milyon dolar tazminat istiyor.

Tekfen İnşaat'ın açtığı dava, Rusya'nın Moskova Bölgesi Yüksek Arbitraj Mahkemesinde ön inceleme ve değerlendirme aşamasında bulunuyor.
 

Tekfen Holding'ten (TKFEN) KAP'a yapılan açıklama şöyle:

Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş.'nin (Tekfen İnşaat), % 100 hissesi kendisine ait olan OOO Rusfen ile birlikte Kharampurneftegaz LLC Firması ile 90 km. uzunluğunda gaz boru hattı inşaat ve montaj işleri için sözleşme imzaladığı, sözleşmenin Rusya Federasyonu'nda Kharampur Gaz Sahası ile Gazprom Ana Boru hattı arasındaki Gaz Nakil Boru Hattının ilk 90 km.lik kısmının yapımı ile ilgili olduğu ve projenin sözleşme bedelinin 19.527.364.329
RUB (yaklaşık 311 milyon ABD Doları) olduğu, sözleşme başlangıç tarihinin 1 Şubat 2020 ve tamamlanma süresinin 16 ay olduğu belirtilmiştir.

 30.09.2023 tarihli mali tablolarımızın 4 numaralı dipnotunda da yer aldığı üzere; projenin yapımı sürecinde yaşanan muhtelif olumsuzluklar nedeni ile projenin başında konsolide finansal tablolara yansıtılan finansal sonuçların değişen maliyetlere bağlı olarak, rapor tarihi itibarıyla proje sonunda beklenen zararın tamamı konsolide finansal tablolara dahil edildiği ve işveren idare ile kalan zararlarımızın tazminine yönelik görüşmelerin devam ettiği belirtilmiştir.

İşveren idare ile zararlarımızın tazminine yönelik görüşmelerde mutabakat zeminine ulaşılamayacağının anlaşılması üzerine, bu proje ile ilgili tüm hak, alacak ve varlıklarımızın tazmini amacıyla işveren OOO Kharampurneftegaz’a karşı Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. ile OOO Rusfen Konsorsiyumu adına yaklaşık 9.954.112.493,80 Ruble (ABD Doları/Rub=89,25 üzerinden yaklaşık 111.5 milyon ABD Doları) değerindeki hak talepleri için yargı yoluna başvurulmasına karar verilmiştir. Yapılan başvuru ilgili mahkemede ön inceleme ve değerlendirme aşamasındadır.

 

İlgili Haberler