Telegram için önemli güncelleme

Telegram için önemli güncelleme

Telegram uygulamasının 8.4.2 güncellemesi ile birlikte mesajlara hızlı reaksiyonlar, spoiler metni kapatma, mesajları tercüme etme gibi yenilikler geliyor.

A+A-

2021 yılın oldukça başarılı bir şekilde geçiren Telegram platformu, yeni bir güncelleme ile yıla veda ediyor. Yapılan güncelleme ile hızlı reaksiyonlar, spoiler kapatma, mesajları tercüme etme gibi yenilikler geliyor. 

Telegram 8.4.2 güncellemesi

Telegram 8.4.2 sürümü ile birlikte gelen ilk yenilik mesajlara hızlı tepki emojileri oldu. Mesajın üzerine iOS uygulamasında uzun basarak, Android uygulamasında ise tıklayarak tepki emojilerine ulaşabiliyorsunuz. Sohbetlerde varsayılan olarak açık gelen özellik gruplarda ve kanallarda sahibinin tercihine bağlı olacak.

Diğer yenilik spoiler kapatma. Bir konu ile ilgili spoiler vereceğiniz zaman metni seçtiğinizde kes ve kopyala komutu yanında Spoiler komutu da çıkıyor. Bildirimlerden ve listelerden silinen bu kısma tıkladığınızda spoiler metni ortaya çıkıyor. 

Güncelleme ile uygulamaya bir tercüme tuşu da ekleniyor. Mesajı seçince gelen içerik menüsüne eklenen tuş cihazın yazılımına bağlı olarak destekli dillerde tercüme yapıyor. Tercüme tüm Android ve iOS 15 üzeri cihazlarda erişilebilir durumda. Son olarak macOS uygulamasında yenilenmiş içerik menüsü ve sohbetlerde emojilerin yeni interaktif versiyonları da geliyor. 

İlgili Haberler