Tesla araçlarda otopilot krizi patladı, şikayetler artıyor

Tesla araçlarda otopilot krizi patladı, şikayetler artıyor

Tesla'nın içinden sızan dosyalar şirketin geliştirdiği araçlarla ilgili pek çok sıkıntının olduğunu, özellikle de otopilot noktasında şikayetlerin giderek arttığını gösterdi.

A+A-

Almanca yayın yapan Handelsblatt gazetesi, Tesla'daki "birkaç muhbirden" 100 GB veri aldığını ve şirketin geçtiğimiz yıllarda Autopilot özellikleriyle ilgili binlerce şikayet aldığını gösterdiğini söyledi. Jalopnik'e göre, koleksiyon 2015'ten Mart 2022'ye kadar olan şikayetleri içeren 23.000 dahili dosya içeriyor. Bu süre zarfında, otomobil üreticisinin kendi kendine hızlanma sorunları hakkında 2.400 rapor ve frenleme işlevi sorunları hakkında 1.500 vaka aldığı bildirildi. Sonuncusu, acil frenleme hakkında 139 ve yanlış çarpışma uyarılarından kaynaklanan hayali durmalar hakkında 383 şikayeti içeriyordu.

Ayrıca, dosyaların 1.000'den fazla kaza raporu ve sürücülerin Tesla'nın sürücü destek sistemi ile ilgili güvenlik endişelerini dile getirdiği 3.000 olaydan oluşan bir tablo içerdiği bildirildi. Rapor edilen olayların çoğu ABD'de gerçekleşirken, şikayetlerin bir kısmı Avrupa ve Asya'daki araç sahiplerinden geldi. Handelsblatt, raporlarını doğrulamak için dosyalardan düzinelerce müşteriyle iletişime geçtiğini ve hatta bazılarının video paylaşabildiğini söyledi.

Binlerce güvenlik şikayetine ilişkin ayrıntıları içermesinin yanı sıra, dosyaların çalışanlara müşterilerle nasıl iletişim kuracaklarına dair talimatlar içerdiği bildirildi. Görünüşe göre, çalışanlara olay raporlarını kopyalayıp e-posta veya kısa mesajlara yapıştırmamaları ve bilgileri sesli mesaj kaydı olarak bırakmamaları söylenmiş. Bilgileri müşterilere yalnızca sözlü olarak aktarabilirler.

Handelsblatt Genel Yayın Yönetmeni Sebastian Matthes, yayının neden Tesla dosyalarındaki bilgileri yayınlamaya karar verdiğini açıklayan bir mektupta, 12 kişilik bir ekibin altı ay boyunca dosyaları incelediğini ve değerlendirdiğini söyledi ve "Veriler, daha önce bilinenden çok daha büyük teknolojik sorunları olduğu görülen bir elektrikli otomobil öncüsünün resmini çiziyor. Örneğin Autopilot ile. Tesla dosyaları, sürücü destek sistemleriyle ilgili komplikasyonlar hakkında binlerce rapor içeriyor. Tesla araçlarının tam hızda aniden fren yaptığına dair şikayetler. Ya da aniden hızlanıyor" diye yazdı.

Ekibinin Tesla'ya kapsamlı bir soru listesi gönderdiğini, ancak otomobil üreticisinin bunları yanıtlamamayı tercih ettiğini söyledi. Bunun yerine Tesla'nın Davalardan Sorumlu Baş Hukuk Müşaviri Joseph Alm, yayına verilerin çalındığını ve istisnai durumlar dışında yasadışı yollardan elde edilen bilgilerin medyada yer almasına izin verilmediğini söyledi. Alm ayrıca (Electrek aracılığıyla) yayına verdiği yanıtta, şirketin "hoşnutsuz bir eski çalışanın" şirketten ayrılmadan önce "imzaladığı gizlilik anlaşmasını ihlal ederek bilgi sızdırmak" için servis teknisyeni olarak erişimini kullandığına inandığını söyledi. Tesla bu eski çalışana "Tesla'ya ait gizli bilgileri ve çalışanların kişisel verilerini çaldığı" gerekçesiyle dava açmayı planlıyor.

İlgili Haberler