Tesla araçlarda sorun çıktı: Yarım milyonu geri çağrıldı

Tesla araçlarda sorun çıktı: Yarım milyonu geri çağrıldı

Büyük otomobil üreticisi Tesla, araçlarda yaşanan bagaj kilidi sorunu sebebiyle otomobilleri geri çağırıyor. 356.309 adet Model 3 ve 119.109 adet Model S geri dönecek.

A+A-

Yeni ortaya çıkan bilgilere göre dev otomobil üreticisi Tesla, yarım milyon Model 3 ve Model S aracı geri çağırıyor. Geri dönüş çağrısı, 2017 ile 2020 yılları arasında piyasaya sürülen Model 3 ve bazı Model S otomobilleri kapsayacak.

Bagaj kapağı ve kablolama sorunu ortaya çıktı

Sorun hakkında Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi'ne (NHTSA) bilgi gönderen Tesla, Model 3’ün bagajın açılıp kapanması ile arka görüş kamerasını bağlayan tesisatın zarar görebileceğini ve kameranın beklenmedik şekilde arızalanmasına sebep olabileceğini düşünüyor.

Model S hakkında sorunun daha kritik olduğu söyleyebiliriz. Araç hakkında Tesla, "ön bagaj kapağı mandal grubunun yanlış hizalanması sebebiyle ikincil kaput mandalının devreye girmesini engelleyebilir" sözlerini dile getirdi. Bununla birlikte mandal cihazının bir servis merkezinde yeniden konumlandırılmasının sorunu çözeceğini düşünen şirket, Model 3 sahipleri için de ücretsiz olarak yeni bir kablo demeti ve kılavuz koruyucu takma sözü verdi.

Model 3'ün yanı sıra Model S'te ortaya çıkan sorunun sürüş halinde bagajın açılarak görüşe engel olma tehlikesi taşıdığını söyleyebiliriz. Sunulan belgere göre 356,309 Model 3 ve 119,109 adet Model S'i geri çağıran şirket, sorunların meydana gelme olasılığının Model 3'te yüzde 1, Model S'te ise yüzde 14 olduğunu söylüyor.

İlgili Haberler