Tesla hayal kırıklığı yarattı, Nasdaq'ı yenemedi

Tesla hayal kırıklığı yarattı, Nasdaq'ı yenemedi

Daha önce Tesla için 3 bin dolarlık hedef fiyat belirleyen Cathie Wood’un borsa yatırım fonu ARK Innovation’ın son üç senedeki getirisi Nasdaq 100 Endeksi'nin getirisiyle eşitlendi.

A+A-

Bloomberg HT'nin haberine göre daha önce Tesla için 3 bin dolarlık hedef fiyat belirleyen Cathie Wood’un Borsa yatırım fonu ARK Innovation’ın getirisi 2019 başından bu yana Nasdaq ile aynı seviyeye geldi.

ARK Innovation borsa yatırım fonu 2019 yılında yüzde 34 yükseliş kaydederek Nasdaq endeksinin yüzde 37’lik yükselişinin çok az altında kalmıştı.

2021 yıl başından bu yana yüzde 21 düşüş

2020 yılında Nasdaq’ın getirisini neredeyse üçe katlayan ARK Innovation, 2021 yıl başından bu yana yüzde 21 düşüş kaydederek üç senenin sonunda Nasdaq endeksi ile aynı getiriyi sağlamış durumda. Nasdaq ve ARK Innovation’ın 2019 yıl başından bu yana getirisi yüzde 160 civarında bulunuyor.

ARK Innovation borsa yatırım fonunda en fazla ağırlığı olan hisse yüzde 8,37 ile Tesla olurken Zoom Video Communications, Spotify ve Shopify gibi şirketler de ARK Innovation’ın portföyünde yer alıyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler