Mercedes Benz AMG G63 Grand Edition; sadece bin kişi için üretiliyor

Mercedes Benz AMG G63 Grand Edition; sadece bin kişi için üretiliyor

Sınırlı sayıda üretilen Mercedes Benz AMG G63 Grand Edition benzersiz tasarımı ve güçlü performansı ile dikkat çekiyor.

A+A-

Dünya çapında sadece 1000 adet üretimi yapılacak Mercedes Benz AMG G63'ün yeni Grand Edition modeli performansı ve dizaynı ile göz kamaştırıyor..

Dış Görünüm

Mercedes AMG G63 Grand Edition rear quarter

AMG G63 Grand Edition'ın tasarımı standart modele benzemekle birlikte, kendisini ondan ayırmak için birkaç kozmetik geliştirmeye sahip. Dış tasarım, aracın doğrudan 1979'daki ilk G modeline uzanan soyağacının izini süren Kalahari altın rengi magno ile vurgulanmaktadır.

Sınırlı sayıda üretilen model, kontrast oluşturan altın renkli detaylara sahip özel bir MANUFAKTUR gece siyahı magno ile kaplanmıştır. İlk kez bir Grand Edition modelinde AMG logosu ve Mercedes'in üç köşeli yıldızı Kalahari altın magno renginde yer alıyor. Ayrıca, performans markasının Affalterbach amblemi de yine Kalahari altın magno renginde kaputun üzerine yerleştirilmiştir.

Kalahari altın magno uygulaması ön ve arka tamponların kaplamalarına, ön taraftaki optik alttan geçme korumasına, stepne kaplamasındaki Mercedes yıldızına ve stepne halkasına da bu renkte uygulanmıştır. SUV, mat siyah merkezi kilitleme somunu ve Mercedes yıldızı ile teknoloji altın rengine boyanmış 22 inç AMG dövme alaşım jantlar üzerinde yol alıyor.

İç Mekan

Mercedes AMG G63 Grand Edition interior

Siyah ve altın rengi uygulaması kabinin içine de yansıyor; siyah kapı eşiği kaplamalarında bir 'AMG' amblemi ve aydınlatmalı kenarlıklar yolcuları karşılıyor. Koltuklar kontrast altın dikişli G Manufaktur siyah nappa deri ile kaplanmıştır. Koltuk arkalıklarına altın AMG logolu ve altın kenarlı plakalar yerleştirilmiştir. Paspaslar da siyahtır ve altın dikişlerle süslenmiştir.

Tavan tutma kolları nappa deri ile kaplanmıştır. Yolcu tarafındaki tutma kolunun iç kısmındaki trim parçası bakır iplikli karbondan yapılmıştır ve "Grand Edition" yazılı yüksek kaliteli bir rozet taşır. İç mekanın diğer trim parçaları bakır iplikli karbondan yapılmıştır. DINAMICA mikrofiber AMG Performance direksiyon simidinde G63 plakalı direksiyon simidi tokası bulunur.

Güç Aktarma Organları

Mercedes AMG G63 Grand Edition

AMG G63 Grand Edition'a güç veren, normal AMG G63'e güç veren aynı 4.0 litrelik turboşarjlı V8 benzinli motordur. Bu ünite 578 bhp güç ve 850 Nm azami tork üretirken, şanzıman görevleri 9 ileri otomatik şanzıman tarafından yerine getiriliyor. Güç, markanın 4Matic dört tekerlekten çekiş sistemi aracılığıyla dört tekerleğe de gönderiliyor. Performansa gelince, AMG G63 0'dan 100 km/s hıza sadece 4,5 saniyede çıkabiliyor ve 220 km/s azami hıza ulaşabiliyor.

 

İlgili Haberler