Threads yakında web üzerinden de kullanılabilecek

Threads yakında web üzerinden de kullanılabilecek

Meta'nın Twitter benzeri Threads uygulaması yakında bir arama işlevine kavuşacak ve web üzerinden de erişilebilecek.

A+A-

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, "Threads için iyi bir hafta. Buradaki topluluk, uzun vadeli canlı bir uygulama oluşturmak için beklediğim yörüngede ilerliyor." şeklinde konuştu.

Meta, Threads'i Temmuz ayında büyük bir hayranlıkla tanıttı ve Zuckerberg'in Twitter'ı -şimdi X olarak biliniyor- kuşatan mücadelelerden ve asıl sahibi Elon Musk'a yönelik artan eleştirilerden yararlanmasıyla uygulama hızla listelerde üst sıralara yükseldi. Ancak Threads'e katılım, yeniliğin etkisini yitirmesi ve bazı kullanıcıların uygulamanın sınırlı işlevselliği karşısında hayal kırıklığına uğramasıyla geçtiğimiz haftalarda önemli ölçüde azaldı.

Reklamcılar ve içerik oluşturucular CNBC'ye Threads'in önemli bir hizmet haline gelebilmesi için gerçek zamanlı mesajlaşma uygulamasının trend olan konuları aramayı ve önceki gönderileri bulmayı kolaylaştıran özelliklere sahip olması gerektiğini söyledi. Meta'nın iş yerindeki insanlar için masaüstünde uzun süredir popüler olan X ile gerçekten rekabet edebilmesi için Threads'e web üzerinden erişebilmek özellikle önemli.

Geçen hafta Zuckerberg Meta'nın kazanç çağrısında Threads'in geleceği konusunda "oldukça iyimser" olduğunu ve küçük bir ekip tarafından inşa edildiğini söyledi. Yine de şirketin çok daha büyük ve yerleşik hale gelene kadar uygulamadan para kazanmayacağını söyledi.

Zuckerberg Cuma günü "Önümüzde çok iş var ama ekibin hızı konusunda heyecanlıyım" diye yazdı.

İlgili Haberler