Apple'dan tarihi rekor: Ücretli abone sayısı 1 milyarı gördü

Apple'dan tarihi rekor: Ücretli abone sayısı 1 milyarı gördü

Apple üçüncü çeyrek mali sonuçlarını açıkladı ve sürpriz bir duyuru ile Hizmetler ve App Store genelinde bir milyar ücretli abonelik ile şirket tarihinde bir dönüm noktasına ulaştığını ilan etti.

A+A-

Apple, özellikle kendi Hizmetler bölümü düzenli olarak para kazanmaya devam ettikçe, bir milyar ücretli aboneliğe yaklaşıyor. Şimdi, son kazançların ardından şirket, platformunda bir milyar ücretli abonesi olduğunu doğruladı.

Bu sayıya Apple'ın birinci taraf hizmetleri dahil olsa da, şirket üçüncü taraf hizmetleri sayesinde de önemli bir kilometre taşına ulaştı. Apple, doğrudan App Store üzerinden yapılan her aboneliğin yanı sıra platformundaki diğer hizmetleri de sayıyor.

Apple, 2022'nin dördüncü çeyreğinde 900 milyon ücretli aboneye ulaştı. Mayıs 2023'te ise şirket, platformunda 975 milyon ücretli aboneye ulaştığını doğruladı.

Apple'ın Hizmetler bölümü yıllardır para basıyor ve bu eğilim şirketin son mali çeyrek kazanç raporuyla da devam etti. Apple bu çeyrekte bir önceki yıla göre %8'lik bir artışla 21,21 milyar dolar gelir elde etmeyi başardı.

Toplamda Apple, 2023'ün üçüncü mali çeyreğinde 81,80 milyar dolar gelir elde etti. Şirketin yönetim kurulu, hissedarların hisse başına 0,24 dolar nakit temettü alacağını doğruladı.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler