Threads kullanıcılarının yarısından fazlası platformu terk etti

Threads kullanıcılarının yarısından fazlası platformu terk etti

Meta, kullanıcıların yarısından fazlası uygulamayı terk ederken Threads için yeni bir cazibe noktası yaratmaya çalışıyor.

A+A-

Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg Perşembe günü çalışanlarına yaptığı açıklamada, Meta Platforms yöneticilerinin, uygulamanın ses getiren lansmanını takip eden haftalarda kullanıcılarının yarısından fazlasını kaybetmesinin ardından Threads'i yeniden güçlendirmeye odaklandıklarını söyledi.

Reuters tarafından sesi duyulan şirket içi bir belediye binasında konuşan Zuckerberg, metin tabanlı uygulamada kullanıcıların elde tutulmasının yöneticilerin beklediğinden daha iyi olduğunu, ancak "mükemmel olmadığını" söyledi.

Zuckerberg "Açıkçası, 100 milyondan fazla insan kaydolmuşsa, ideal olarak hepsinin ya da hatta yarısının burada kalması harika olurdu. Henüz o noktada değiliz" dedi.

Zuckerberg, düşüşü "normal" olarak değerlendirdiğini ve şirket uygulamaya masaüstü sürümü ve arama işlevi de dahil olmak üzere daha fazla özellik ekledikçe elde tutma oranının artmasını beklediğini söyledi.

Meta'nın Baş Ürün Sorumlusu Chris Cox; kullanıcıları uygulamaya geri dönmeye ikna etmek için "Instagram uygulamasında olan kişilerin önemli konuları görebilmesini sağlamak" gibi daha fazla "kalıcılık sağlayan kancalar" eklemeyi düşündüklerini söyledi.

Yöneticilerin yorumları, Meta'nın yatırımcıları güllük gülistanlık bir gelir artışı tahminiyle şaşırtmasından bir gün sonra geldi; bu, geçen yıl reklam satışları düşerken metaverse'e yaptığı yüklü harcamalar nedeniyle derin bir şüpheyle karşılaşan bir şirket için geri dönüşün işareti.

Bu açıklama Meta'nın hisselerinin Perşembe günü %8 artmasına neden oldu.

Zuckerberg görüşmede çalışanlara, şirketin metaverse güç verecek artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojisi üzerindeki çalışmalarının "programın çok ilerisinde olmasa da yolunda gittiğine" inandığını söyledi.

Meta, mevcut ürünler için işletim sistemleri oluşturma konusunda uzun yıllara dayanan deneyimleri göz önüne alındığında, Apple, Google ve Microsoft gibi rakiplerinden önce bu işe yatırım yapmaya başlaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Metaverse teknolojilerinin kitlesel olarak benimsenmesinin 2030'larda gerçekleşeceğini öngören Kerry, "Bu şekilde, bunun prime time için hazır olduğu zaman için tüm araçlara sahibiz" dedi.

Zuckerberg ve Cox ayrıca şirketin bu ay Llama 2 adlı bir yapay zeka modelini piyasaya sürdüğünü ve bu modeli, hizmetleri 700 milyondan az kullanıcıya sahip olan herhangi bir geliştiriciye ticari kullanım için ücretsiz olarak sunduğunu vurguladı.

Cox, modelin yayınlanmasından bu yana geçen bir hafta içinde 150.000'den fazla indirme talebi aldığını söyledi.

Elon Musk'a karşı önerilen "kafes maçı" ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Zuckerberg, "bunun için Musk ile bir araya gelip gelmeyeceğinden emin olmadığını" söyledi.

İlgili Haberler