THYAO bilanço beklentisi endeksi etkileyecek

THYAO bilanço beklentisi endeksi etkileyecek

İntegral Yatırım bugün THYAO, MGROS, ISMEN, ASTOR, AKSGY, CCOLA, hisselerinde hareketlilik bekliyor.

A+A-

İntegral Yatırım Menkul Değerler'in 1 Kasım 2023 bültenine göre bugün Borsa İstanbul pozitif bir başlangıç yapabilir. THYAO bilanço beklentisi ise endeks üzerinde etkili olacak.

İntegral Yatırım'ın satır başları şunlar

Özellikle İsrail - Filistin arasında yaşanan gerginliğin artış göstermesi, hacimlerin görece düşük seyretmesi ve dün ekim vadenin son günü olması negatif kapanışta etkili oldu. Bir taraftan da 3.çeyrek finansallar gelmeye devam ediyor. Dün gece CCOLA ve ASELS’de iyi finansallar aldık. Bugün ise THYAO bilançosu açıklanması bekleniyor.

BIST 100 endeksinde bir önceki tepki seviyesi 7400 de oluşmuştu. 7400-7500 bandının önemli olduğunu düşünüyoruz. Dün gece VIOP tarafı yukarı yönlü bir kapanış gerçekleştirdi. Dolayısıyla bu sabah pozitif bir başlangıç olabilir.

Bugün ABD’de Fed faiz kararını açıklayacak. Beklenti faizin sabit kalması yönünde ancak karar sonrası Powell’ın açıklamaları önemli olacaktır. Günün ilk işlem saatlerinde ABD vadelileri ve ons altında negatif bir seyir hakim.

Bugün bilanço beklentileri iyi olan veya iyi açıklayan sektörlerde pozitif fiyatlamalar görülebilir. Büyüme döneminde yükseliş gösteren şirketler yerine sıkılaşma süreci ile birlikte gelir esnekliği olan, nakit tarafta problemi olmayan şirketler ön plana çıkabilir.

Teknik olarak baktığımızda aşağı yönlü hareketin devamında yakın destek olarak 7200 seviyesini takip ediyoruz. Yukarı yönlü harekette ise 7650 seviyesini izliyoruz. Bugünün veri takviminde iç tarafta Türkiye İmalat PMI, ABD tarafında ise faiz kararı takip edilecektir.

Bugün hareketli olmasını beklediğimiz hisseler: THYAO, MGROS, ISMEN, ASTOR, AKSGY, CCOLA

BIST 100 Endeksi

BIST 100 endeksi pozitif bir açılışın ardından gün içinde ilk direnç bölgesi olarak verdiğimiz 7800 seviyesini geçememesiyle birlikte satışların derinleştiğini gördük. 7500 seviyesinden destek bulan endekste hacmin düşüşü desteklememesini olumlu olarak değerlendiriyoruz. Dünkü geri çekilmeye karşın momentumun güçlü kalmaya devam ettiği endekste görülebilecek tepki alımlarında 7680 seviyesi ilk direnç bölgemiz olarak karşımıza çıkıyor. Endekste görülebilecek geri çekilmelerin devamında ise 7400 seviyesi ana destek bölgemiz olarak önemini koruyor.

VIOP STRATEJİ

 XU030 SPOT ENDEKS VIOP 30 vadelisinde, spot endeksinin 8000 seviyesinin üzerinde tutunamamasının ardından satış baskısının tekrardan arttığını gördük. Vadenin son günü olması da satışları destekleyen diğer bir faktör oldu. Bugün spot tarafta daha önceden güçlü destek bölgesi olarak çalışan 7800 seviyesi takip ediliyor olacak. Spot endeks 7800 seviyesinin üzerinde tutunabilirse vadeli tarafta tepki alımları beklenebilir. Buna karşın risk iştahının azalmasıyla birlikte oluşabilecek 7800 seviyesi altındaki fiyatlamalarda ise vadeli tarafta satışlar derinleşebilir.

 

İlgili Haberler