TikTok için yasak kararı sonrası CEO: Hiçbir yere gitmiyoruz

TikTok için yasak kararı sonrası CEO: Hiçbir yere gitmiyoruz

ABD Başkanı Joe Biden'ın TikTok'a ilişkin yasak kararına imza atması sonrası sular durulmuyor. TikTok'un CEO'su Shou Zi Chew, "İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz" ifadelerini kullandı.

A+A-

ABD Başkanı Joe Biden’ın dünyaca ünlü sosyal medya uygulaması TikTok’un 270 gün içinde ABD’deki varlıklarını başka bir şirkete satmaması durumunda ülkede yasaklanmasını içeren yasayı onaylamasının ardından TikTok CEO'su Shou Zi Chew, açıklamalarda bulundu.

Shou, söz konusu yasayı engellemek için başlatacakları yasal mücadeleyi kazanmayı beklediklerini ifade ederek, "İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz. Gerçekler ve Anayasa bizim tarafımızda ve yine galip gelmeyi umuyoruz” dedi.

>>> İş Yatırım'ın en çok önerdiği 10 hisse ve kazanç potansiyelleri

Shou Zi Chew kimdir?

1983 yılında Singapur'da doğan Chew, University College London'da ekonomi eğitimi aldı. 2010 yılında da Harvard Business School'dan MBA diploması aldı. İngiltere'de ünlü yatırım bankası Goldman Sachs ile çalışma hayatına başlayan Chew ardından girişim sermayesi şirketi DST Global'e geçti. Chew burada TikTok'un çatı kuruluşu ByteDance'e 2013 yılında sermay koyan ilk yatırımcılardan oluşan bir ekibi yönetti. 

2015 yılında Xiaomi'de Finans Direktörü olan Chew 2019 yılında uluslararası projeler başkanı oldu. 2021 yılının mart ayında ise ByteDance'e Finans Direktörü olduktan sonra eski Walt Disney çalışanı Kevin Mayer'ın görevdeki üçüncü ayında ayrılmasının ardından TikTok'un şirketin tepe yöneticisi oldu.

Singapurluların çoğunluğu gibi Çin asıllı olan Chew inşaat sektöründe çalışan bir baba ve muhasebeci annenin oğlu. 

Geçmişte verdiği bir röportajda mütevazi bir ailede yetiştiğini belirten Chew, 12 yaşında girdiği ulusal sınavda aldığı yüksek puan sayesinde seçkin öğrencilerin okuduğu bir okula girmeye hak kazandığını belirtmişti.

>>> Bu 12 hisse bugün (25 Nisan 2024) hareketlenebilir

Bu haber toplam 1297 defa okunmuştur
Yapı Kredi Yatırım, iki hisse için AL önerisi verdi

Yapı Kredi Yatırım, iki hisse için AL önerisi verdi

Yapı Kredi Yatırım, Vakıfbank Akbank ve Alarko Holding için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

İş Yatırım'ın en çok önerdiği hisseler

İş Yatırım'ın en çok önerdiği hisseler

İş Yatırım'ın en çok önerdiği 10 hisse ve prim potansiyelleri

İş Yatırım'ın en az %60 prim beklediği 6 hisse

İş Yatırım'ın en az %60 prim beklediği 6 hisse

İş Yatırım'ın AL önerisi verdiği prim potansiyeli yüzde 60 üstü olan 6 hisse

İlgili Haberler