TikTok, Türkiye'ye ne kadar vergi ödedi?

TikTok, Türkiye'ye ne kadar vergi ödedi?

TikTok yetkilleri TBMM Dijital Mecralar Komisyonu ile toplantı yaptı. TikTok'un Türkiye'de ödediği dijital hizmet vergisi miktarı açıklandı.

A+A-

TikTok yetkilileri bugün TBMM Dijital Mecralar Komisyonu toplantısına katıldı. Milletvekillerine platform hakkında çeşitli bilgiler verildi. Ayrıca TikTok’un 2021’de Türkiye’de ödediği vergi miktarı ve kaldırılan içerik sayısı da açıklandı.

TikTok, 2021 yılında 93 milyon liralık dijital hizmet vergisi ödediğini açıkladı. Donanımhaber'in haberine göre dijital hizmet vergisi, yüzde 7,5 oranında uygulanıyor. Bu vergiye ek olarak KDV ve stopaj ödemelerinin de yapıldığı bildirildi fakat miktarı açıklanmadı.

Titkok Türkiye Müdürü Farah Tukan, Ocak 2021-Haziran 2021 döneminde Türkiye’deki resmi mercilerden alınan içerik kaldırma talebi sayısı hakkında şunları söyledi:

“(Ocak 2021-Haziran 2021 arasındaki verilere göre) resmi olarak alınan içerik kaldırma talebi 113. Toplam alınan, kaldırılması talep edilen içerik sayısı 270; fakat topluluk kurallarımızdan bahsetmiştik, bu kurallar gereği aksiyona geçilen içerik sayısı 16. Yine mevzuat ihlali olması sebebiyle kaldırılma yönünde harekete geçilen içerik sayısı da 250. İçerik kaldırma talebi alınan hesap sayısı 20 ve topluluk ilkelerimiz uyarında harekete geçtiğimiz, aksiyon aldığımız hesap sayısı 20 ve topluluk ilkelerimiz uyarınca harekete geçtiğimiz, aksiyon aldığımız hesap sayısı 11. Bunlardan düşük seviyede ihlal yaratması sebebiyle aksiyona geçtiğimiz hesap sayısı da 7. Bunların hepsi zaten web sitemiz üzerinden erişilebilir durumda. Çok yakın zamanda güncellenmiş Türkiye Raporu’muzu da web sitemize yüklüyor olacağız.”

TikTok toplantısının komisyon tutanağına haberin kaynak bölümündeki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

İlgili Haberler