Tim Cook'tan sert çıkış: Bizi beğenmeyen Android'e geçsin

Tim Cook'tan sert çıkış: Bizi beğenmeyen Android'e geçsin

Apple'ın patronu Tim Cook, iPhone ve iPad'lere App Store haricindeki üçüncü taraf mağazalardan uygulama indirilmesine izin vermeyeceklerini, beğenmeyenlerin Android cihaza geçiş yapabileceğini söyledi.

A+A-

The New York Times'ın DealBook zirvesine katılan Tim Cook, birbirinden iginç açıklamalarda bulundu. Apple'ın patronu, özgürlüğü seven kullanıcıların bir Android akıllı telefon satın almayı düşünmeleri gerektiğini söyledi.

Konferans sırasında iPhone ve iPad kullanıcılarının App Store haricindeki üçüncü taraf mağazalardan uygulama yükleyip yükleyemeyecekleri konuşuldu. Cook, bu soruya çok sert tepki gösterdi ve Apple'ın buna izin vermeyeceğini söyledi. Deneyimli yöneticiye göre iPhone'un çalışma şeklini beğenmeyenler ciddi anlamda Android akıllı telefonlara bakabilir. Apple CEO'su şu ifadeleri kullandı:

"Bu senin için çok önemliyse, bir Android telefon almalısın. Bize göre App Store dışından uygulama indirilmesine izin vermek, otomobil alıcılarını arabalarına hava yastığı ve emniyet kemeri takmamaya ikna etmekle aynı şey. Bu çok riskli. iPhone, maksimum güvenlik ve gizlilik sağlamasaydı, iPhone olmazdı."

Bu açıklama, hem Cook'un hem de Apple'ın konuya bakış açısını net bir şekilde ortaya koyuyor. Cupertinolu şirket, müşterilerinin bir kısmını kaybetmeye hazır, ancak mobil cihazlarında App Store tekelinden vazgeçmeye hiç ama hiç niyetli değil. Daha önce benzer açıklamalar Apple'ın yazılım mühendisliğinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Craig Federighi tarafından da yapılmıştı.