Tuncay Turşucu: Borsa 10.000'e koşuyor!

Tuncay Turşucu: Borsa 10.000'e koşuyor!

Borsa İstanbul, 10.000'e koşuyor: TCMB'nin sıkılaştırma adımları piyasaları olumlu etkiliyor

A+A-

Borsa İstanbul, geçtiğimiz haftayı sınırlı bir yükselişle kapadı. Ancak hafta içerisinde endeks, 7.600 sınırına kadar geri çekilerek, %5'e yakın oynaklık gösterdi. Kapanış, yumuşak bir hafta geçmiş gibi gösterebilir ancak oynaklığın yüksek olduğu bir haftayı geride bıraktık.

Tuncay Turşucu Araştırma ve Danışmanlık'ın haftalık bültenine göre, TCMB'nin sıkılaştırma adımları piyasaların güvenini her geçen gün kazanıyor. Faizlerin artması bankalar için pozitif spread anlamına gelirken, kredi büyümesi açısından yavaşlatıcı bir etkisi var. Ancak piyasa şu anda bardağın dolu tarafını görüyor. Bunda en önemli neden CDS dediğimiz risk priminin düşüyor olması ve yakın gelecekte daha aşağı seviyelere doğru düşmeye devam edeceğine yönelik inancın her geçen gün artıyor olması.

Bültene göre, borsa için orta vadede 9.400 endeks hedefi korunuyor. Açıklanacak bilançolara ve risk primindeki düşüşe göre endeksteki hedefin yukarı revize edilme olasılığı oldukça yüksek. 10.000 endeks ve üzeri seviyeler şimdiden yazılmaya başlandı bile. Bunda en önemli etken, sıkı para politikası ile değerlemelerde gelecek yıllar için alınan faiz oranlarının daha aşağı çekilmesi ve değerlemeleri artırması. Diğer bir neden de risk primindeki düşüş beklentisi.

Tuncay Turşucu, bülteninde şu ifadeleri kullandı:

"Borsa İstanbul, TCMB'nin sıkılaştırma adımları ile yükseliş trendini sürdürüyor. Orta vadede 9.400 endeks hedefimizi koruyoruz. Ancak açıklanacak bilançolar ve risk primindeki düşüş beklentisi ile bu hedefin yukarı revize edilme olasılığı oldukça yüksek. 10.000 endeks ve üzeri seviyeler şimdiden yazılmaya başlandı bile."

 

Bu haber toplam 422 defa okunmuştur
İlgili Haberler