Türk Lirası son 24 yılın en uzun kayıp dönemini yaşıyor

Türk Lirası son 24 yılın en uzun kayıp dönemini yaşıyor

Türkiye'nin yeni ekonomi ekibi döviz piyasasına müdahalesini sınırlandırırken, TL uzun yıllar sonra en uzun haftalık kayıp serisine doğru ilerliyor.

A+A-

Türk para birimi geçen haftaki %11'lik düşüşün ardından bu hafta da %1 değer kaybetti. Mart ayının başından bu yana düşen kur, 1999'dan bu yana en uzun kayıp serisini yaşadı.

Bloomberg'in haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Mayıs'ta yeniden seçilmesinin ardından düşüşler hızlandı. Oylamadan önceki 18 ay içinde Merkez Bankası para birimini desteklemek için yaklaşık 200 milyar dolar rezerv kullandı, ancak yine de gelişmekte olan piyasalarda en kötü performans gösterenlerden biri olmaya devam etti.

Erdoğan şimdi iki eski Wall Street bankacısını - Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan - ülkenin ekonomisini yönetmek üzere atadı ve ağır devlet müdahalesinden, para biriminin adil değerini piyasanın belirlemesine izin verme lehine potansiyel bir değişimin sinyalini verdi.

Birçok yabancı yatırımcı için lira dengesini buluyor. Ülke tahvillerine ve hisse senetlerine sermaye girişinin artacağı beklentisi artıyor. Merkez Bankası'nın son verilerine göre denizaşırı yatırımcılar geçen hafta toplam 287 milyon dolarlık Türk tahvili ve hisse senedi satın alarak Aralık ayından bu yana en büyük girişi gerçekleştirdi.

Bu haber toplam 925 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler