S&P 500'de daha fazla kazanç için alan kalmadı

S&P 500'de daha fazla kazanç için alan kalmadı

Citigroup, 4.400'ün üzerindeki S&P 500'ün daha fazla kazanç için yer bırakmadığını söyledi.

A+A-

Citigroup'a göre, ABD hisse senetlerindeki boğa piyasası rallisi sona ermek üzere. Scott Chronert liderliğindeki banka stratejistleri bu hafta S&P 500 Endeksi'nin yılsonuna kadar 4.000'e düşeceği yönündeki çağrılarını yineledi ve 24 ortasına kadar 4.400 veya Cuma günkü 4.410 kapanışının hemen altında yeni bir hedef başlattı.

Chronert bu hafta müşterilerine yazdığı notlarda, somut kazanç revizyonlarının eksikliği ve yaklaşan ABD resesyonunun balonlaşan hisse fiyatlarını yakalayacağını, yatırımcı ruhunun birçok önemli ölçütünün S&P 500'ün son çıkışına karşı temkinli olduğunu gösterdiğini yazdı. Bir duyarlılık göstergesi olan Levkovich Endeksi -0,18 ile "panik" bölgesinde kalırken, ekibi hisse senedi akış zeminini "çürük" olarak nitelendirdi.

"Tüm bunlar bir araya geldiğinde, S&P 500'de 4.400'ün üzerindeki bu hareketin nispeten sevilmediği anlamına geliyor" diye yazdı.

Hisse senetleri son aylarda muhaliflere meydan okusa da Chronert, rallinin ayakları olduğuna ikna olmayan Wall Street ayıları korosu arasında yer almaya devam ediyor.

Bank of America Corp.'tan Michael Hartnett Cuma günü yaptığı açıklamada, "yepyeni, parlak bir boğa piyasasının" devam etmesinin olası olmadığını söyledi ve mevcut durumu 2000 veya 2008 ile karşılaştırdı. Morgan Stanley'den Mike Wilson ve JPMorgan Chase & Co.'dan Marko Kolanvovic gibi önde gelen düşüş yanlıları da bu hafta kötümser tahminlerini ikiye katladı.

S&P 500 Cuma günü %0,4 düşerek son yedi seanstaki ilk düşüşünü yaşadı. Yine de gösterge, üst üste beşinci haftalık kazancını kaydetti.

Wall Street stratejistleri için, 2023'e doğru uzlaşılan düşüş görünümünün gerçekleşmemesinin ardından borsanın nereye gideceğini tahmin etmekle görevli çok önemli bir an. Yaygın görüş, hisse senetlerinin ilk yarıda düşeceği ve 2022 sonundaki seviyelerinden çok az değişiklikle yılı tamamlamak üzere toparlanacağı yönündeydi. Bunun yerine, S&P 500 yılbaşından bugüne yaklaşık %15 ve Nasdaq 100 yaklaşık %40 yükseldi.

BofA'dan Savita Subramanian ve RBC'den Lori Calvasina gibi büyük isimler çağrılarını değiştirirken, gerilemenin devam edeceği konusunda kararlı olanları yılın ikinci yarısı başlarken büyük bir sınav bekliyor.

Chronert bu hafta başında yazdığı bir yazıda, "Yapay zeka coşkusunun mega büyüklükteki büyüme gruplarını etkisi altına almasını kaçırdığımızı kabul etmekle birlikte, somut kazanç revizyonu desteğinin olmaması ikinci yarıda bir sindirim aşamasına işaret ediyor" dedi. "Kaseti takip etmek ve yılsonu hedefimizi yükseltmek ne kadar cazip olsa da, bunun için henüz temel bir gerekçe göremiyoruz."

İlgili Haberler