Türkiye Finans 2021 yılı bilançosunu açıkladı

Türkiye Finans 2021 yılı bilançosunu açıkladı

Türkiye Finans Katılım Bankası'nın 2021'de konsolide olmayan karı 921 milyon 48 bin lira oldu.

A+A-

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Finans, 2021'de aktif büyüklüğünü bir önceki yılın sonuna kıyasla yüzde 42 artışla 116 milyar liraya yükselterek insan odaklı bankacılık anlayışını üretim ve dijitalleşme vizyonuyla birleştiren katılım bankası olmayı sürdürdü.

Son yıllarda gerçekleştirdiği üretime dönüş odaklı çalışmalarla Türkiye'nin üretim ve ihracat eksenli büyüme stratejisini destekleyen Türkiye Finans, 2021 yılında ülke ekonomisine 76 milyar lira değerinde katkı sundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Finans Genel Müdürü Murat Akşam, Türkiye'yi ileriye taşıyacak olan sektörlerde başlayan üretim seferberliğinin, pandeminin yavaşlamasıyla 2021'de etkisini daha fazla hissettirirken, bir katılım finans kuruluşu olarak bu dönemde de üretim ve ticaretin içinde olma kararlılıklarını sürdürdüklerini kaydetti.

Bu anlayışla hem bireysel hem de ticari tarafta verdikleri finansman desteğinde hız kesmeyerek ülke ekonomisine 76 milyar liralık katkı sağladıklarını bildiren Akşam, kullandırılan fonları yüzde 29, gayrinakdi finansmanları ise yüzde 55 büyütmelerinde bu stratejinin payının büyük olduğunu vurguladı.

Akşam, "Aktif büyüklüğümüz 2020 yılı aralık sonuna göre yüzde 42 artışla 116 milyar TL'ye ulaştı. Ayrıca, sürdürülebilir büyümenin devamı için gerekli olan güçlü sermaye yapımızı koruyup yasal öz kaynaklarımızı yüzde 35 arttırarak 10 milyar TL'nin üzerine çıkarttık." ifadelerini kullandı.

Türkiye Finans olarak 2022 yılında ilk 10 banka arasına girme hedefini koruduklarını belirten Akşam, Banka'nın ana stratejilerinden birinin üretim, ticaret ve ihracata katkı sağlamak olduğunu kaydetti.

Bu alanlarda büyümenin öncülüğünü yapacaklarını, dijital bankacılık yetkinlikleriyle insan odaklı bankacılık anlayışını harmanlayarak toplumun farklı kesimlerini fonlamanın yanı sıra reel sektöre nakdi ve gayrinakdi finansman desteği sunmaya devam edeceklerini bildiren Akşam, "Türkiye'nin üreticisi, esnafı ve finans kuruluşlarıyla yılda en az 500 milyar dolar ihracat yapabilecek kapasitede olduğunu biliyor ve bu hedefi yakalayacağımızı öngörüyoruz. Türkiye Finans olarak bu hedefin gerçekleşmesi için toplumun farklı kesimlerine her türlü desteği vermeye hazırız." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler