TÜSİAD ilk değerlendirmesini yaptı

TÜSİAD ilk değerlendirmesini yaptı

TÜSİAD seçim değerlendirmesinde seçmenin hiçbir partiye tek başına hükumet görevi vermediğini, partilerin uzlaşma kültürüyle hareket etmesi gerektiğini söyledi

A+A-

TÜSİAD, toplumsal gerginliğe ve kutuplaşmaya neden olan seçim süreci sonunda seçmen iradesinin hiçbir partiye tek başına hükümet kuracak çoğunluğu vermediğine işaret ederek; partilere demokrasinin gereği olan uzlaşma kültürü ile hareket etme ve ülkenin menfaatleri etrafında kenetlenme çağrısı yaptı.

TÜSİAD'dan seçim sonuçlarına ilişkin yapılan açıklamada, iş dünyasının yeni parlamentonun Türkiye'nin demokratik, ekonomik ve sosyal gelişmişlik düzeyini yükseltmek amacıyla kararlılıkla çalışacağına inandığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Geride bıraktığımız seçim kampanyası döneminde, geleneksel seçim dönemlerinin oldukça ötesinde bir toplumsal gerginliğe, kutuplaşmaya ve güven ortamını zedeleyen bir sürece tanık olduk.

Ülkede ve ekonomide güven, özgür düşünceyle, katılımcılık anlayışıyla, hukukun üstünlüğüyle ve ortak akılla gelişir. TÜSİAD olarak, güven ortamının, şeffaflık ve hesap verebilirlik anlayışıyla, sivil toplumun etkili varlığı ile güçleneceğine inanıyoruz."

"Her seçim, her yenilenen Meclis, demokrasinin güçlenmesi için bir fırsattır. Seçim sonuçları itibariyle seçmen iradesi, siyasi partilere tek başına hükümet kuracak çoğunluğu vermemiştir. Bu bağlamda partilerimizin, demokrasinin gereği olan uzlaşma kültürü ile hareket ederek, ülkenin menfaatleri etrafında kenetlenmelerini diliyoruz" denilen açıklamada, yeni parlamentonun ve kurulacak hükümetin, tüm paydaşların katkısı ve desteğiyle demokratik standartları ve hukuk devleti olgusunu güçlendirmesi dileğine vurgu yapıldı.

Açıklamada, "Ülkemizin potansiyeline ulaşabilmesi için küresel ölçekte rekabet gücüne sahip bir sanayi ve insan kaynağı başta olmak üzere, tüm kalkınma başlıklarında kazanımların güçlendirilerek ilerletilmesini ümit ediyoruz" denildi.

 

 

Bu haber toplam 1219 defa okunmuştur

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.