Twitter şimdi de ölenlerin hesaplarına ücretsiz mavi rozet ekliyor

Twitter şimdi de ölenlerin hesaplarına ücretsiz mavi rozet ekliyor

Twitter Blue abonesi olmayan ve daha önce rozet almış olanların rozetleri geri alınırken şirket sıra dışı bir karar daha aldı. Twitter, hayatını kaybedenlerin hesaplarını ücretsiz olarak Twitter Blue abonesi yapıyor ve mavi rozeti profile ekliyor.

A+A-

Twitter hayatını kaybedenlere ücretsiz rozet veriyor. Ölü ünlüler Twitter Blue'yu destekleyen son kişiler olarak görünüyor, en azından profillerine uygulanan doğrulama rozetlerine bakıldığında tablo net bir şekilde ortaya çıkıyor.

Kobe Bryant, Norm Macdonald, Anthony Bourdain, Chadwick Boseman ve Michael Jackson, sitenin Perşembe günü eski doğrulamaları tasfiye etmeye başlaması ve mavi rozetleri yalnızca abonelik hizmeti için ödeme yapan profillerde göstermeye başlamasıyla birlikte Twitter hesaplarına ölümlerinden sonra mavi rozet eklenen ünlüler arasındaydı.

Musk, rozete sahip ölen ünlü hesaplardan çevrimiçi olarak bahsetmemiş olsa da, Twitter Blue abonelerini engelleyerek susturmaya yönelik viral bir Twitter haçlı seferi olan #BlockTheBlue kampanyasının liderleriyle alay ettiği yönündeki haberleri kabul etmiş gibi göründü. Twitter Blue karşıtı hareketin liderlerine kendi Doğrulanmış Mavi rozetlerini verdiğine dair haberlere yanıt olarak attığı bir tweet'te gülerek bir emoji ile yanıt verdi.

Cumartesi akşamı itibariyle profillerinde yer alan rozet, vefat eden ünlülerin Twitter Blue'ya abone olduklarını ve telefon numaralarını doğruladıklarını açıkça gösteriyor. Teorik olarak, ünlülerin mal varlıklarını kontrol eden bir kişi ünlüleri doğrulayabilirken, Bourdain'inki gibi hesaplar ölümlerinden bu yana geçen yıllar içinde hiçbir paylaşım yapmazken tek değişiklik Doğrulanmış Mavi rozeti almak oldu.

TechCrunch tarafından yayınlanan bir rapora göre, daha önce halk tarafından ünlüler için bir statü sembolü olarak görülen ve artık herkes tarafından satın alınabilen bir düzenleme düğmesi ve yeni "doğrulanmış" rozeti gibi avantajlar içeren Twitter Blue'nun yeniden lansmanı "yetersiz" oldu ve Musk'ın Aralık ayında geri getirmesinden bu yana sosyal medya platformuna mobil tabanlı aboneliklerden sadece 11 milyon dolar kazandırdı.

Aylık 8 dolara sunulan Twitter Blue, yeniden başlatılmasından bu yana çok az yeni abone çekti - programcı Travis Brown'ın tahminlerine göre 600.000'den az hesap hizmet için ödeme yapıyor. Kullanıcılar, sitede ücretli doğrulama rozetlerine sahip kişileri engellemeye yönelik kampanyalar ortaya çıkarken, ünlülerin onaylarının popüler olmayan hizmeti pazarlama girişimi olduğunu düşünüyor.

Ancak, ölümünden sonra verilen Twitter Mavi rozetleri, tüketicileri sahte onaylardan koruyan yasalara aykırı olabilir. Kaliforniya yasalarına göre, vefat etmiş bir kişinin adını, sesini, imzasını ya da benzerliğini -herhangi bir şekilde- ürün, mal ya da hizmetlerin reklamını yapmak ya da satmak amacıyla, kişinin izni olmaksızın kullanan her kişi 750$ ya da uğradığı gerçek zararın miktarı (hangisi daha büyükse) ile sorumlu.

Harvard Hukuk Siber Hukuk Kliniği'nde klinik eğitmen olan Alejandra Caraballo, "Mavi rozetin bir kişinin Twitter Blue abonesi olduğunu ve bir ürün için ödeme yaptığını belirttiği düşünüldüğünde, bunu büyük hesaplara yanlış bir şekilde eklemek aldatıcı bir ticari uygulama teşkil edebilir" diye tweet attı ve ekledi: "Onayı olmadan böyle bir şey verilen herkes yanlış mavi rozet iddiasında bulunabilir. Bu, aldatıcı ticari uygulamalarla ilgili bir FTC soruşturmasından ayrı olacaktır."

Bu haber toplam 723 defa okunmuştur
İlgili Haberler