UBS, Credit Suisse'i satın almak için görüşüyor

UBS, Credit Suisse'i satın almak için görüşüyor

Financial Times'ın bildirdiğine göre, bankacılık devi UBS, Credit Suisse'in tamamını ya da bir kısmını devralmak için görüşmeler yürütüyor ve İsviçre'nin en büyük iki kredi kuruluşunun yönetim kurulları hafta sonu ayrı ayrı toplanacak.

A+A-

Konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere dayandırılan haberde, İsviçre Merkez Bankası ve düzenleyici kurum FINMA'nın ülkenin bankacılık sektöründe güven tesis etmek amacıyla görüşmeleri organize ettiği belirtildi.

Rapora göre, Cuma akşamı İsviçreli düzenleyiciler Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık'taki mevkidaşlarına iki bankanın birleşmesinin Credit Suisse'e olan güveni kurtarmak için "A Planı" olduğunu bildirdiler.

Gazetenin haberine göre, her iki taraf da farklı yetki alanlarındaki düzenleyici kısıtlamaları değerlendirmeye çalışırken, iki banka arasında başka seçenekler de tartışılıyor.

İsviçre Merkez Bankası'nın Pazartesi günü piyasalar açılmadan önce basit bir çözüm üzerinde anlaşmaya odaklandığı belirtilen haberde, bir anlaşmaya varılacağının garantisi olmadığı ifade edildi.

Credit Suisse ve UBS rapor hakkında yorum yapmayı reddetti. İsviçre Ulusal Bankası ve FINMA, Reuters'in yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Bloomberg Perşembe günü UBS Group AG ve Credit Suisse'in zorunlu bir birleşmeye karşı olduklarını, UBS'in kendi servet merkezli stratejisine odaklanmayı tercih ettiğini ve daha küçük rakibiyle ilgili riskleri üstlenmek istemediğini bildirdi.

Credit Suisse, ABD'li kredi kuruluşları SVB ve New York merkezli Signature Bank'ın çöküşünün ardından piyasa kargaşasına kapılan en büyük banka oldu ve İsviçreli kredi kuruluşunu likiditeyi desteklemek için İsviçre merkez bankasından 54 milyar dolara kadar borç almaya zorladı.

İlgili Haberler