ABD bankacฤฑlฤฑk sistemindeki krizin ardฤฑndan Credit Suisse‘nin daha zor bir duruma dรผลmesinin kรผresel finans sektรถrรผ iรงin yarattฤฑฤฤฑ endiลeler ile 2000 dolar seviyesine yรถnelen ons altฤฑn fiyatฤฑ, Credit Suisse’nin UBS tarafฤฑndan devralฤฑnmasฤฑ sonrasฤฑ geriliyor.
Bir bankacฤฑlฤฑk krizinin engellenmesi ve global finansal piyasalarda istikrarฤฑn saฤlanmasฤฑ iรงin gerek ฤฐsviรงre’nin gerekse Fed รถncรผlรผฤรผndeki global merkez bankalarฤฑnฤฑn attฤฑklarฤฑ adฤฑmlarฤฑn etkisiyle ons altฤฑn bu sabah yรผzde 1 gerileyerek 1968 dolar seviyesini test etti.
Spot altฤฑn ลu sฤฑralarda Cuma gรผnรผne gรถre yรผzde 0,80 kayฤฑpla 1973,55 dolar/ons seviyesinde.
Ancak analistler, Fed’in yarฤฑn baลlayacak ve รงarลamba gรผnรผ sona erecek FOMC toplantฤฑsฤฑnda รงฤฑkacak faiz kararฤฑna kadar altฤฑnda yukarฤฑ yรถnlรผ ivmenin korunacaฤฤฑnฤฑ รถngรถrรผyorlar.
Altฤฑn iรงin 1992 dolar/ons seviyesinin direnรง olmaya devam ettiฤini belirten analistler, buranฤฑn aลฤฑlmasฤฑ halinde 2005 dolar seviyesinin deneneceฤini tahmin ediyorlar.
Aลaฤฤฑ yรถnlรผ hareketlerde ise destekler 1964 ve 1950 dolar seviyelerinde.
Ons altฤฑn 8 Mart 2022’de 2069,89 dolar seviyesine kadar yรผkselmiลti.







