Üçüncü dünya ülkeleri gibi dövizde çift kur oluştu

Üçüncü dünya ülkeleri gibi dövizde çift kur oluştu

Bankaları döviz alım satımında yüksek marj uygulamaya zorlayan politikalar nedeniyle sanayici doları 21 TL’den baz almaya başladı

A+A-

Banka ve piyasa arasındaki döviz makası genişledikçe, zarar gören sanayiciler dolar kuru hesaplamalarında 21 lirayı baz alıyor.

Sözcü gazetesine açıklama yapan Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, maliyet hesaplamalarında doların 21 lira olarak dikkate alındığını belirtti.

Yorgancılar, “Alış ve satış döviz kurları arasında 1 Türk Lirası'ndan daha büyük bir fark bulunuyor. 19,4-19,5 liradan bozdurduğunuz doları tekrar satın almak istediğinizde 20,5-21 lira seviyeleriyle karşılaşıyorsunuz. Bu durum, döviz borcu olanların maliyetlerini artırıyor. Maliyet hesaplarken herkes doların 21 liralık değerini kullanıyor” ifadelerini kullandı.

Yeni zamların habercisi

Öte yandan, Ostim Sanayici ve İş İnsanları Derneği (OSİAD) Başkanı Süleyman Ekinci, kurdaki makasın yol açtığı bu zararın en geç seçimden sonra otomotiv, mobilya, çatal-bıçak ve cam ürünleri gibi sektörlere yeni zamlar getireceği uyarısında bulundu.

İlgili Haberler