"TÜİK yöneticileri yargılanacak"

"TÜİK yöneticileri yargılanacak"

İyi Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz seçim sonrası TÜİK yöneticilerinin yargılanacağını söyledi

A+A-

Millet İttifakı'nın 14 Mayıs'ta yapılacak seçimi kazanması durumunda ismi ekonomi bakanı olarak geçen Bilge Yılmaz, Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) yönetenlerin seçim sonrası yargılanacağını söyledi. 

İyi Parti Ekonomi Politikaları Başkanı olan akademisyen Yılmaz'ın sosyal medyada gündem olan paylaşımı şöyle:

"TÜİK’in iktidarın siyasi propaganda apartına dönüştüğünü ve verileri doğru açıklamadığını biliyoruz. Yanlış açıkladıkları enflasyon oranı ile hem hepimizin cebinden para çalıyorlar hem gerçekleri örtbas etmeye uğraşıyorlar.

Bu sebeple TÜİK’in bu örtbasına karşı açtığı davayı kazanan DİSK’i kutluyorum. TÜİK artık enflasyon hesaplamasının temelini oluşturan madde fiyat listesini açıklamak zorunda. Bu iyi bir haber. Daha iyi haber ise TÜİK sadece 17 gün sonra güvenilir, şeffaf ve doğru bilgi veren bir kurum kimliğini yeniden kazanacak. 

TÜİK’in yaptığı manipülasyonların gerçek sorumlularını tarafsız ve bağımsız yargının önüne çıkartacağız. Vatandaşlarımızın uğradığı zararları giderecek, sorumluların hesap vermesini sağlayacağız."

Bilgi Yılmaz kimdir?

Bilge Yılmaz Ekonomist, mühendis, fizikçi, akademisyen ve siyasetçi, Bilge Yılmaz yükseköğrenimini Boğaziçi Üniversitesi ve Princeton Üniversitesi'nde tamamladıktan sonra, 1998 yılında, Wharton Okulu'nda ekonomi alanında akademisyenlik yapmaya başladı. 2021 yılında Türkiye'ye döndü, 23 Aralık 2021 tarihinde İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı'na atandı.

bilge.png

İlgili Haberler