Ukrayna, Rus şehirlerini vuruyor

Ukrayna, Rus şehirlerini vuruyor

Ukrayna, kara saldırısı başlatmadan önce alt yapısını zayıflatmak için Rus bölgelerini vurmayı sürdürüyor

A+A-

Ukrayna, karşı saldırı başlamadan öce alt yapısını zayıflatmak amacıyla Rus şehirlerine saldırılarını şiddetlendiriyor. Ukrayna'nın Rusya sınırında bulunan Belgorod bölgesinde gerçekleşen gece boyunca süren Ukrayna topçu saldırısı, doğalgaz boru hattı ve elektrik hatlarına zarar verdi. 

Bölge Valisi Vyacheslav Gladkov, Telegram mesajlaşma uygulamasında yaptığı paylaşımda, "En önemlisi, can kaybı yaşanmadı." ifadesini kullandı.

Belgorod bölgesi, 24 Şubat 2022'de Moskova'nın Ukrayna'yı işgaline başlamasından bu yana, yakıt ve mühimmat depoları gibi hedeflerin patlamalarla sarsıldığı güney Rusya'daki birkaç bölgeden biri.

Ukrayna, şimdiye kadar Rusya sınırları veya Rusya'nın işgal ettiği Ukrayna toplaklarındaki saldırıları üstlenmedi.  Ancak, son zamanlarda Ukrayna, altyapıyı yok etmenin planladığı kara saldırısına hazırlık olduğunu belirtti.

Öte yandan Rus ve Ukraynalı medya kaynaklarına göre, Pazar sabahı erken saatlerde Rusya tarafından ilhak edilen Kırım yarımadasında bir dizi patlama meydana geldi. Rus sosyal medya raporlarına göre, hava savunma sistemleri saldırıları püskürttü.

Rusya'nın kolluk kuvvetleriyle bağlantılı olan Baza adlı Telegram kanalı, Ukrayna'nın Kırım Yarımadası'na bir dizi insansız hava aracı (İHA) gönderdiğini ve Rus hava savunmasının Sivastopol limanı üzerinde en az birini düşürdüğünü bildirdi. Salydırılarda can kaybı yaşanmadığı belirtildi.

Ukraynalı izleme kanallarına göre, patlamalar Sivastopol ve Rusya'nın bir hava üssüne sahip olduğu Saki'de yaşandı. 2014 yılında Rusya tarafından ilhak edilen Kırım Yarımadası'ndaki birkaç başka yerde de patlamalar meydana geldiği belirtiliyor.

Ukrayna'nın son iki haftada, özellikle Kırım'da, Rusya tarafından tutulan hedeflere yönelik saldırıları yoğunlaştı. 

Bu haber toplam 677 defa okunmuştur
İlgili Haberler