Von der Leyen, merkezi Fransa’nฤฑn Lyon kentinde bulunan Euronews televizyon kanalฤฑna verdiฤi demeรงte, Ukrayna’nฤฑn AB pazarฤฑna entegrasyonu sรผreci bulunduฤunu anฤฑmsattฤฑ.
Ukrayna ile AB arasฤฑnda enerji ลebekeleri konusunda da รงok yakฤฑn iล birliฤi olduฤunu belirten von der Leyen, “Birlikte รงok yakฤฑn รงalฤฑลtฤฑฤฤฑmฤฑz pek รงok konu var.” dedi
Von der leyen, Ukrayna’nฤฑn zamanla AB’nin bir parรงasฤฑ olacaฤฤฑna iลaret ederek, “Onlar bizlerden biri ve onlarฤฑ iรงeri almak istiyoruz.” ifadesini kullandฤฑ.
Ukrayna ile Rusya arasฤฑnda olasฤฑ barฤฑล gรถrรผลmeleriyle ilgili Von der Leyen, “Tabii ki Ukrayna tarafฤฑnฤฑn barฤฑล gรถrรผลmelerini kabul etmesi ve Ukrayna tarafฤฑ iรงin ลartlarฤฑn iyi olmasฤฑ รถnemli.” deฤerlendirmesinde bulundu.
Von der Leyen, her zaman barฤฑล gรถrรผลmelerini savaลmaya tercih edeceklerine dikkati รงekerek, “Ancak Rusya Devlet Baลkanฤฑ Vladimir Putin’e olan gรผven tamamen kฤฑrฤฑldฤฑ ve aลฤฑndฤฑ.” diye konuลtu.







