Ünlü aracı kurum portföyünden Yapı Kredi hissesini çıkarttı, İş Bankası C ekledi

Ünlü aracı kurum portföyünden Yapı Kredi hissesini çıkarttı, İş Bankası C ekledi

Halk Yatırım Model Portföyünde değişiklik yaptı.

A+A-

Halk Yatırım, Yapı Kredi Bankası'nı model portföyünden çıkarırken, İş Bankası C'yi model portföyüne ekledi. Halk Yatırım'ın değerlendirmesi şöyle:

Hisse Bazlı Beklentilerimiz ve Model Portföyümüz

 Bankacılık sektörünü şirketler özelinde incelendiğimizde,

Akbank'ta; teknoloji odaklı yönetim stratejileri ve müşteri kazanımındaki ivme karlılığı destekliyor. Ayrıca özel bankalar arasında öne çıkan güçlü sermaye yeterlilik oranı sebebiyle de banka için olumlu görüşümüzü bankalar arasında öne çıkan güçlü sermaye yeterlilik oranı sebebiyle de banka için olumlu görüşümüzü 
koruyoruz.

Garanti Bankası'nda; temel bankacılık gelirleri karlılığı desteklemeye devam ederken; bankanın ayırmış olduğu yüksek karşılık oranı ve proaktif alacak yönetimi sayesinde aktif kalitesiyle olumlu görünümünü korumasını bekliyoruz.

Yapı Kredi'de; 2023 yılında öne çıkan pazar payındaki güçlenmenin devamını beklerken; faiz dışı gelirlerin de artış eğilimini koruyacağını tahmin ediyoruz. Ayrıca, bankanın sektör üzeri özkaynak karlılığına sahip oluşu, şirkete olumlu bak işimizi destekleyici diğer önemli bir unsur.

 İş Bankası'nda; net ücret ve komisyon gelirlerindeki yükseliş trendi karlılıkta öne çıkıyor. Yılın özellikle ilk  yarısında hakim olan yüksek enflasyon ortamında, rakiplerine kıyasla yüksek TÜFEX portföyünü karlılığı  yarısında hakim olan yüksek enflasyon ortamında, rakiplerine kıyasla yüksek TÜFEX portföyünü karlılığı  destekleyici diğer önemli bir bileşen olarak görürken; 2025 yılı itibariyle enflasyon muhasebesine geçiş  sürecinde, güçlü iştirak ve TÜFEX portföyünün dengeleyici rol oynayacağını öngörüyoruz.

 TSKB'de; TÜFEX gelirlerinin azalmasına karşın, temel bankacılık faaliyetlerindeki güçlü görünüm sebebiyle 
 karlılıktaki ivmenin devam etmesini bekliyoruz. Kredi portföyünün 1/3'ü yenilenebilir enerjiden oluşan bankanın bu alandaki yatırımlarını sürdürmesi de karlılığa ek katkı unsuru olacaktır.

 Vakıfbank'ın, TL kredi-mevduat makasındaki iyileşmenin etkisiyle net faiz gelirlerinde yükseliş beklentimize karşılık, aktif karlılık rasyolarında bozulmanın hızı daha temkinli kalmamıza neden oluyor.

 Bu önuörüler çerçevesinde, Model Portfövümüzde de'gisikliĞe de giderek, Yapı Kredi Bankası icin "AL"  tavsiyemizi sürdürmemize rağmen, "AL" tavsivesi ile Arastırma kapsamımızda bulunan ISCTR'nin görece daha yüksek karlılık potansiyeli taşıdığını düşünmemiz ve banka iştiraklerinin bir holding çatısı altında  toplanması planları sebebiyle, ISCTR ile ver dedistirivoruz. TSKB'vi "AL" tavsiyesi ile Model Portfövümüzde tutmayı sürdürüyoruz. GARAN ve AKBNK icin tavsivelerimiz "AL" yönünde, VAKBN icin ise "TUT" yönünde bulunuyor. 
 

İlgili Haberler