Ünlü hacker grubundan Rusya'ya siber savaş ilanı

Ünlü hacker grubundan Rusya'ya siber savaş ilanı

Dünyaca ünlü hacker grubu Anonymous, Rusya'ya karşı siber savaş ilan etti. Ardından Rusya'da government.ru ve kremlin.ru gibi devlet siteleri çöktü. Peki bunun sorumlusu Anonymous mu?

A+A-

24 Şubat gününün sabah saatlerinde başlayan Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş gittikçe büyüyor. Ukrayna'nın sınırlarında başlayan savaş, başkent Kiev'e kadar ulaştı. Çoğu ülke Rusya'nın yaptığı saldırıları kınadı. Bazı ülkeler de Ukrayna'ya maddi ve manevi desteklerini iletti.

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaş ilanından sonra Anonymous'ta Rusya'ya karşı siber savaş ilan etti. Ukrayna'nın yardımına koşan ünlü hacker grubu Anonymous, Rusya'nın bazı devlet sitelerini çökertti. 

Anonymous, Rusya'ya karşı siber savaş ilan ettikten sonra Rusya'ya yönelik birçok siber saldırı gerçekleşti. Pek çok internet sitesinin yanı sıra government.ru ve kremlin.ru gibi devlet siteleri de çöktü. Anonymous, Twitter'da yaptığı açıklmada  "Anonymous şuan Rusya Fedarasyonu'na karşı operasyonlarda yer almakta. Operasyonlardan her ne kadar Rus halkı etkilenecek olsada bunu dünya barışı için yapıyoruz. Eylemlerimiz Rus hükûmetine ve Putin'e karşıdır." sözlerine yer verdi. Ayrıca Russia Today adlı televizyon ağına gerçekleşen siber saldırıyı da Anonymous üstlendi. 

Etiketler : , ,
İlgili Haberler