Ünlü jeopolitik uzmanı finans dünyasını uyardı

Ünlü jeopolitik uzmanı finans dünyasını uyardı

Yaklaşık kırk yıllık tecrübesiyle tanınmış Amerikalı trend tahmincisi ve jeopolitik analist Gerald Celente, küresel ilişkilerin durumuna ilişkin sert bir uyarıda bulundu.  Celente ''Nasdaq için henüz en kötüsü gelmedi'' dedi

A+A-

Ünlü Amerikalı trend tahmincisi ve jeopolitik analist Gerald Celente, küresel ilişkilerin durumuna ilişkin sert bir uyarıda bulundu ve daha karanlık günlerin geleceğini söyledi.

Celente bu uyarıyı YouTube'da yayınladığı ve Orta Doğu krizi, tırmanan küresel çatışmalar, ekonominin durumu ve piyasa oynaklığı gibi çok çeşitli konuları ele aldığı bir videoda yaptı.

Uluslararası jeopolitiğin mevcut durumuyla ilgili ciddi endişelerini dile getirerek dünyanın felaketin eşiğinde olduğunu öne sürdü.   3. Dünya Savaşı Ukrayna'daki çatışmayla fiilen başladığını söyleyen Celente '' Size söylemek zorundayım, 44 yıldır bu işin içindeyim ve dünyada neler olup bittiği konusunda hiç bu kadar endişeli olmamıştım. Çok kritik bir zamandayız ve bunu yakında değiştirmezsek, dünyadaki yaşamın sonu gelecek çünkü bu, hayatımda gördüğüm her şeyin çok ötesinde tırmanıyor ve 3. Dünya Savaşı Ukrayna savaşıyla çoktan başladı," dedi

Celente yükselen jeopolitik gerilimlerin ardından Celente küresel ekonominin durumuna ilişkin endişelerini dile getirdi. Artan borç seviyeleri ve yükselen faiz oranlarını gerekçe göstererek ekonominin düşüşte olduğu uyarısında bulundu. 

Celente ayrıca teknoloji hisselerinin önemli bir göstergesi olan NASDAQ'ın düzeltme bölgesine girdiğine dikkat çekti. Celente ''Küresel ekonomi başarısız oluyor, yüksek borçlanma maliyetleri dirençli bir ekonomi için tehdit oluşturuyor. NASDAQ düzeltme bölgesinde. Yüzde 10'un üzerinde düşüş var. En kötüsü henüz gelmedi" dedi. 

Celente'nin bakış açısı kuşkusuz kötümser olsa da, tahminci daha önce de yükselen enflasyona atıfta bulunarak yaklaşan bir mali felaket öngörmüştü. Özellikle, ABD'de enflasyonun son zamanlarda belirgin bir şekilde düşmesine rağmen, Celente aksi yöndeki görüşünü sürdürmekte.

Gerald Celente'nin son açıklamaları

İlgili Haberler