ABD'den sürpriz hamle: Çin'e uçuşları artırma kararı

ABD'den sürpriz hamle: Çin'e uçuşları artırma kararı

Amerikalı yetkililer, dünyanın en büyük iki ekonomisinin pandemi sırasında uygulanan hizmet sınırlamalarını kademeli olarak kaldırmasıyla birlikte ABD ve Çin arasındaki uçuşların 9 Kasım'dan itibaren haftada 70'e çıkacağını söyledi.

A+A-

ABD, Çin ile uçuşlarını artırma yönünde adım attı. ABD Ulaştırma Bakanlığı Cuma günü yaptığı açıklamada, uçuş sayısının haftada 48'den 70'e, eşdeğer gidiş-dönüş sefer sayısının da 24'ten 35'e yükseldiğini belirtti. 24 sınırı, daha önce 12 olarak kararlaştırılan gevşemenin ardından Pazar günü yürürlüğe giriyor.

Bakanlık, "ABD-Çin hava hizmetleri pazarının kademeli ve daha geniş bir şekilde yeniden açılmasını kolaylaştırmak için" Çin Sivil Havacılık İdaresi'ndeki mevkidaşlarıyla "devam eden ve verimli bir diyalog" arayışında olduğunu söyledi.

Dosyaya göre, Bakanlık, kapasite haklarına aşamalı ve öngörülebilir bir dönüş sağlayacak bir yol haritası oluşturmayı amaçlıyor.

Uçuşlardaki artış, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi'nin Washington'da Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile iki gün süren görüşmelerini tamamlamasından ve Başkan Joe Biden ile bir araya gelmesinden saatler sonra gerçekleşti. Yetkililer Biden ile Başkan Xi Jinping arasında bir görüşme yapılması konusunda prensipte anlaştı.

Bir United Airlines Holdings Inc. yöneticisi Cuma günü Bloomberg News'e yaptığı açıklamada, havayolu şirketinin ABD-Çin uçuşlarının yeniden düzenlenmesinde kademeli bir artıştan yana olduğunu söyledi.

Pandemiden önce haftada ortalama 340 olan iki ülke arasındaki uçuşlar, ABD'nin herhangi bir artışı engellemesi ve yetkililerin Çin'in sıkı Covid kontrol önlemleriyle iki ülke arasındaki mevcut bir anlaşmayı ihlal ettiğini savunmasıyla toparlanmakta zorlandı.

ABD Ulaştırma Bakanlığı Ağustos ayında, her ülke için haftada 12 olan gidiş-dönüş sefer sayısını 29 Ekim'den itibaren 24'e çıkarmayı kabul etti ve bu sayı ABD'nin en büyük üç havayolu şirketi ile Çin'in altı havayolu şirketi arasında paylaştırıldı.

United daha önce yaptığı açıklamada, daha önceki artışın bir parçası olarak Kasım ayında San Francisco ve Pekin arasındaki uçuşlara devam edeceğini söylemişti.

Bu haber toplam 757 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler