Financial Times’ฤฑn haberine gรถre Apple, ABD Kongresi’nde gรถrรผลรผlmekte olan vergi reform tasarฤฑsฤฑnฤฑn yasalaลmasฤฑ halinde vergi yรผkรผmlรผlรผklerinde 47 milyar dolara varan bir dรผลรผลle karลฤฑlaลacak.
Vergi uzmanlarฤฑnฤฑn hesaplamalarฤฑnฤฑ temel alan habere gรถre, reform ile birlikte yurt dฤฑลฤฑ kazanรงlara uygulanan vergi oranฤฑnda saฤlanacak dรผลรผลten Apple ciddi fayda saฤlayacak.
Apple’nin ABD dฤฑลฤฑnda nakit ve yatฤฑrฤฑm olarak 252 milyar dolarฤฑ var. Bu, ABD ลirketlerinin denizaลฤฑrฤฑ varlฤฑklarฤฑnฤฑn beลte biri civarฤฑnda bir rakam.
Cari yasalarla bu parayฤฑ ABD’ye getirmesi halinde 78,6 milyar dolar vergi รถdeyecek olan Apple, Senato’dan geรงen vergi reformunun yasalaลmasฤฑ halinde sadece 31,4 milyar dolar รถdeyecek.







