Warren Buffett faizler yükselirken bile üç ev inşaatçısına yatırım yapıyor

Warren Buffett faizler yükselirken bile üç ev inşaatçısına yatırım yapıyor

Milyarder Warren Buffett tarafından yönetilen holding şirketi Berkshire Hathaway, faizlerin yükseldiği bir ortamda DR Horton, Lennar ve NVR ev inşaat şirketlerine yeni yatırımlar yaptığını açıkladı.

A+A-

Yatırımlar, Berkshire'ın 30 Haziran itibariyle 353,4 milyar dolarlık hisse senedi portföyünün çoğunu oluşturan ABD'de listelenen hisse senedi varlıklarını ayrıntılı olarak açıklayan bir düzenleyici dosyada açıklandı.

Bunların hepsi, Berkshire'ın Clayton Homes, Benjamin Moore boya ve Johns Manville yalıtım gibi ev inşa ve tadilat işlerinin, artan faiz ve mortgage oranlarının talebi yavaşlatması nedeniyle düşüşe geçtiği ikinci çeyrekte yapıldı.

Ancak Berkshire, bu etkilerin, satılık mevcut ev stoklarının düşük olmasından kaynaklanan yeni inşaat faaliyetleriyle kısmen dengelendiğini ve bunun da ev inşaatçılarına fayda sağlayabilecek bir ortam olduğunu söyledi.

Berkshire, 30 Haziran itibariyle 726,4 milyon dolar değerinde yaklaşık 5,97 milyon DR Horton hissesine, 17,2 milyon dolar değerinde yaklaşık 153.000 Lennar hissesine ve 70,6 milyon dolar değerinde 11.112 NVR hissesine sahip olduğunu kaydetti.

Dosyalamada hangi yatırımların Buffett'a, hangilerinin portföy yöneticileri Todd Combs ve Ted Weschler'e ait olduğu belirtilmiyor.

Daha büyük yatırımlar genellikle Buffett'a ait ve yatırımcılar genellikle Berkshire'ın hamlelerini sırtlamaya çalışıyor, bu da Buffett'ın bir yatırımcı olarak itibarını yansıtıyor.

DR Horton hisseleri mesai sonrası işlemlerde %2,8 ve Lennar %2 yükseldi. NVR'nin hisse senedi fiyatı 6.000 $'ın üzerinde ve bu nedenle hisseleri daha seyrek işlem görüyor.

Berkshire ayrıca Geico araba sigortası, BNSF demiryolu, çeşitli enerji, kamu hizmeti ve sanayi şirketleri ve Dairy Queen, Duracell, Fruit of the Loom ve See's Candies gibi tüketici markaları da dahil olmak üzere düzinelerce işletmeye sahip.

Yeni yatırımlara rağmen, Berkshire bu çeyrekte net hisse senedi satıcısı oldu ve 353,4 milyar dolarlık hisse senedi portföyünden 4,6 milyar dolar alıp 12,6 milyar dolar sattı.

Satış, Berkshire'ın hisseleri saatler sonra %1 düşen General Motors'daki %45 hissesini de içeriyor.

Berkshire, 2023 yılı boyunca satın aldığından 18,4 milyar dolar daha fazla hisse senedi sattı. Elindeki en büyük hisse senedi ise 177,6 milyar dolarlık Apple hissesi olarak kaldı.

Pazartesi günü açıklanan diğer ikinci çeyrek değişiklikleri arasında Berkshire, Capital One'daki hisselerini artırdı, Celanese ve Globe Life'taki hisselerini azalttı ve Marsh & McLennan, McKesson ve Vitesse Energy'deki varlıklarından çıktı.

İlgili Haberler