Warren Buffett'in Berkshire'ı kasayı nakitle doldurdu

Warren Buffett'in Berkshire'ı kasayı nakitle doldurdu

Berkshire Hathaway Cumartesi günü üçüncü çeyrek faaliyet kazançlarında büyük bir artış bildirirken, Warren Buffett'ın az sayıda anlaşma fırsatı görmesi nedeniyle rekor miktarda nakit üzerinde oturdu.

A+A-

Omaha merkezli Berkshire'ın, sigorta, demiryolları ve kamu hizmetleri gibi tamamına sahip olduğu sayısız işletmeden elde ettiği karları kapsayan işletme kazançları geçtiğimiz çeyrekte 10.761 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bu rakam, bir yıl önceki aynı çeyrekte elde edilen 7,651 milyar dolardan %40,6 daha yüksek.

Berkshire, Eylül ayı sonunda 157,2 milyar dolar ile 2021'in üçüncü çeyreğindeki 149,2 milyar dolarlık rekor nakit seviyesini geride bıraktı.

"Omaha Kahini" Warren Buffett, en az %5 getirili kısa vadeli Hazine bonoları satın alarak artan tahvil getirilerinden yararlanıyor. Holding, geçen yılın sonunda yaklaşık 93 milyar dolar olan bu tür yatırımlara üçüncü çeyreğin sonunda 126,4 milyar dolar değerinde sahipti.

Berkshire hisseleri çeyrek boyunca rekor seviyeye yükselirken geri alım faaliyetleri yavaşlamaya devam etti. Firma hisse geri alımı için 1,1 milyar dolar harcayarak dokuz aylık toplamı yaklaşık 7 milyar dolara çıkardı.

Berkshire A Sınıfı hisseleri bu yıl yaklaşık %14 yükseldi. Hisseler 19 Eylül'de tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra, zirveden yaklaşık %6 düştü.

Berkshire'ın sigorta imparatorluğunun baş tacı ve Buffett'ın "en sevdiği çocuğu" Geico, 1,1 milyar dolarlık sigortalama kazancıyla bir başka karlı çeyrek bildirdi. Otomobil sigortacısı, rakibi Progressive'e pazar payı kaybettikten sonra bir geri dönüşün ortasında.

Ancak BNSF, demiryolu bölümünün daha düşük hacimler ve daha yüksek maliyetlerle boğuşması nedeniyle kazançlarında %15'lik bir düşüş gördü.

İlgili Haberler