WhatsApp'tan işletmeler için yeni özellik

WhatsApp'tan işletmeler için yeni özellik

WhatsApp ile bundan böyle şirketleri arayıp bulmak çok daha kolay olacak. Firmalar bu yeni özellikten oldukça yararlanacak. İşletme Dizini isimli bu sistem ne işe yarıyor?

A+A-

WhatsApp Business büyük işletmelere ve küçük işletmelere yönelik faydalı hizmetler sağlamaya devam ediyor. Bu platform için sarı sayfaları anımsatan yeni bir özellik şimdilik beş ülkede kullanıma sunuldu.

Brezilya'da, Kolombiya'da, Endonezya'da, Meksika'da ve Birleşik Krallık'ta devreye sokulan bu sistem kullanıcıların şirketleri seyahat veya alışveriş gibi iş kategorilerine göre sınıflandırmasını sağlayacak.

screenshot_1-042.jpg

WhatsApp Business platformuna kayıtlı olan şirketler işletme kategorisine göre sınıflandırma mekanizmasına pek ihtiyaç duymayacak. Zira onlar doğrudan isimleri eşliğinde aratılabilecek. Elbette bu markalar da kendi kategorisinde arama yapıldığı zaman bulunabilecek.

Bu platforma kaydolan işletmeler dizinde görünürken Brezilya'daki WhatsApp dizini küçük işletmeler tarafından da kullanılabiliyor. İşletme Dizini (Business Directory) isimli özellik geçen yıl Brezilya'nın Sao Paulo kentinde test edilmeye başlandı.

Brezilya'da yalnızca Android tabanlı olan cihazlarda çalışan İşletme Dizini diğer ülkelerde Android ve iOS ile uyumlu bir şekilde çalışıyor. 

Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg bu sistemin kullanıcılara bir işletme hakkında araştırma yapılırken, o işletmeye mesaj gönderilirken ve bir ürün o işletmeden satın alınırken kolaylık sağlamak amacıyla tasarlandığını söyledi. Bu özelliğin ülkemize ne zaman geleceği henüz belli değil.

İlgili Haberler