Windows 10 desteğinin bitiş tarihi belli oldu

Windows 10 desteğinin bitiş tarihi belli oldu

Microsoft'un dört yıl içinde Windows 10 desteğini sonlandıracağı biliniyordu. Artık bunun ne zaman gerçekleşeceği de şirketin web sitesinde yayınlandı.

A+A-

Microsoft yakında Windows işletim sisteminin tamamen yeni bir sürümünü duyuracak. Ayrıca şirketin dört yıl içinde Windows 10'un normal sürümü için desteği bırakabileceği de biliniyordu.

Sitede Windows 10 hakkında bilgi verilen kısımda bir tarih var: 14 Ekim 2025. Şirket bu tarihte işletim sisteminin desteğini durduracak. Bilgilerin resmi Microsoft web sitesinde yayınlandığı göz önüne alındığında, güvenilirliği konusunda şüphe yok.

Bu nedenle, Windows 10'un yaşam döngüsü yaklaşık 10 yıl. Sonuçta, sistem 2015 yazında piyasaya sürüldü. Aynı gösterge, 2009'da piyasaya sürülen ve Ocak 2020'de desteği sonlandırılan Windows 7'de de bulunuyor.

24 Haziran'da Microsoft büyük bir lansman düzenleyecek ve kod adı Sun Valley olan devasa bir Windows güncellemesini tanıtacak. Muhtemelen, iptal edilen Windows 10X'ten gelen gelişmeleri içerecek olan bir Windows 11 sürümü sunulacak.