Yangın riski sonrası tüm akülü elektrikli kamyonlar toplatılıyor

Yangın riski sonrası tüm akülü elektrikli kamyonlar toplatılıyor

Nikola tüm akülü elektrikli kamyonlarını geri çağırdı, yangın soruşturmasının ardından satışları durdurdu.

A+A-

Nikola Cuma günü yaptığı açıklamada, bugüne kadar teslim ettiği tüm akülü elektrikli kamyonları geri çağırdığını ve son yangınlarla ilgili yapılan bir soruşturmada akü paketinde bir soğutma sıvısı sızıntısının neden olarak bulunmasının ardından satışları askıya aldığını duyurdu.

Nikola sözcüsü Reuters'a yaptığı açıklamada, piyasada bayiler ve müşteriler arasında toplam 209 akülü elektrikli kamyon bulunduğunu ve şirketin bu araçları geri çağırdığını ve tüm taraflarla temas kurma sürecinde olduğunu söyledi. 

Üçüncü taraf bir müfettiş tarafından yürütülen soruşturmanın ilk bulgularının Perşembe günü park halindeki bir mühendislik doğrulama kamyonundaki bir pakette meydana gelen "küçük bir termal olay" ile doğrulandığını belirten şirket, kimsenin yaralanmadığını da sözlerine ekledi.

Nikola yaptığı açıklamada, "Faullü oyun ya da diğer dış etkenlerin olaya neden olma ihtimali düşüktür" dedi ve bir çare bulunması için çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.

Şirket, Haziran ayında Phoenix, Arizona'daki merkezindeki kamyonların alev almasının ardından bir soruşturma başlattığında cinayetten şüphelendiğini söylemişti. İzleme amacıyla Phoenix'teki tesiste tutulan hasarlı bir kamyon geçen ay yeniden alev aldı.

Şirket, Nikola'nın güvenlik ve mühendislik ekiplerinin yaptığı iç incelemelerin, araçların alev almasına neden olan soğutma sıvısı sızıntısının muhtemel kaynağı olarak batarya paketi içindeki tek bir tedarikçi bileşenini gösterdiğini söyledi.

Tedarik zincirindeki darboğazlar ve zayıf taleple mücadele eden Nikola, sadece sipariş üzerine akülü elektrikli kamyon üretmeye ve hidrojen yakıt hücreli kamyonlara odaklanmaya karar verdi.

Nikola 4 Ağustos'ta eski bir General Motors yöneticisi olan Yönetim Kurulu Başkanı Stephen Girsky'yi dört yıl içinde dördüncü kez genel müdür olarak atadı.

Şirket, "kritik" ek sermaye beklediği için Şubat ayından bu yana üçüncü kez uyarısını yineleyerek önümüzdeki 12 ay boyunca faaliyetlerini sürdürebileceğine dair "önemli şüpheler" olduğunu belirtti.

Cuma günü Nikola, Tre akülü elektrikli kamyonlarının müşterilerinden ve bayilerinden, kamyonları dışarıya park etmek de dahil olmak üzere bazı acil güvenlik önlemleri almalarını istedi.

Nikola'nın hisseleri kapanıştan sonra %5,6'ya kadar düştü.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler