Nasdaq hissesi Tesla'nın değeri FED'in kararını beklerken katlanıyor

Nasdaq hissesi Tesla'nın değeri FED'in kararını beklerken katlanıyor

Tesla'nın hisseleri, üst üste 14'üncü seanta da artışını sürdürdü ve 240 milyar dolar daha yükseldi.

A+A-

Elektrikli otomobil devi Tesla'nın hisseleri, üst üste 14'üncü seanta da artışını sürdürdü ve 240 milyar dolar daha yükseldi.

Salı günü %3,55'lik bir artışla 258,71 dolar olan hisse değerinin, Nasdaq'ta seans öncesi işlemlerde sabah saatlerinde %1,88 oranında daha yükseldiği görülüyor. 2023 yılında Tesla hisseleri bugüne kadar %139 yükselerek değerini iki katından fazla artırdı.

Morgan Stanley analistleri, Tesla CEO'su Elon Musk'ın sürücüsüz araç oluşturma girişiminde kilit bir faktör olabilecek olan yapay zekaya olan artan ilgisinin, hisselerin yükselişine yardımcı olduğunu belirttiyor Analistler, "Piyasa, Tesla'yı birincil olarak yapay zeka firması, ikincil olarak bir otomobil şirketi olarak görmek istiyor" ifadelerini kullandı.

Tesla'nın hisse değerindeki artışı, ayrıca General Motors ve Ford'un elektrikli araçlarını hızlı şarj istasyonlarına adapte etme planları ve şirketin popüler Model 3 sedanının yakın zamanda tam ABD vergi kredilerine uygun hale gelmesi haberleriyle de destekleniyor.

Öte yandan diğer elektrikli araç üreticilerinin hisseleri de ABD'deki seans öncesi işlemlerde yükseliş gösterirken, özellikle Phoenix merkezli Nikola Corp. hisseleri %15'in üzerinde bir artış kaydetti.

İlgili Haberler