Yapay zeka sayesinde Gmail e-postalarınızı sizin yerinize yazacak

Yapay zeka sayesinde Gmail e-postalarınızı sizin yerinize yazacak

Dünyanın en yaygın kullanılan e-posta servislerinden Gmail, yapay zeka desteğini arkasına alarak kullanıcıların e-posta oluşturma deneyimini yepyeni bir boyuta taşıyor.

A+A-

İcadından bu yana geçen elli yılda e-posta, iletişim kurma şeklimizde tamamen devrim yarattı, ancak aynı zamanda bir tür ayak bağı haline de geldi. Evcil hayvan bakıcısı rezervasyonu yapmak, tıbbi kayıtlar için bir doktorla iletişime geçmek veya perakendecilerden para iadesi istemek gibi pek çok önemsiz işimiz e-postayı angarya haline getirdi.

Gmail, sıkıcı e-postalar hazırlamanın zorluğunu ortadan kaldırmayı amaçlayan yeni bir özellik ekliyor. Çarşamba günkü Google I/O etkinliğinde CEO Sundar Pichai Help Me Write'ı duyurdu. Şirketin tescilli yapay zekası tarafından desteklenen yeni Google hizmeti, Gmail'de, kısa mesajlarda ve diğer Google uygulamalarında sizin için otomatik mesajlar hazırlayacak.

Son sayıma göre 1,8 milyar aktif Gmail kullanıcısıyla Help Me Write, dünyanın e-posta yoluyla iletişim kurma şekli üzerinde büyük bir etkiye sahip olmaya hazırlanıyor. 

Help Me Write Gmail'de nasıl çalışacak?

Gmail'de yapay zeka ile e-posta oluşturmaya yönelik yeni Help Me Write özelliği, Google'ın 2018'de kullanıma sunduğu "Akıllı Yazma" özelliğinin yanı sıra 2017'de eklenen "Akıllı Yanıtlama" özelliğini de genişletecek.

Smart Reply temel otomatik yanıtlar sunarken ve Smart Compose siz yazarken öneriler sunarken, Help Me Write bunun çok ötesine geçerek temel bir istemden tam bir e-posta oluşturuyor. Bir "düzelt" düğmesi metni kısaltabilir, detaylandırabilir veya e-postayı daha resmi hale getirebilir. Daha sonra e-postayı manuel olarak düzenleyebilir veya olduğu gibi gönderebilirsiniz.

Google I/O'daki demosunda Pichai, iptal edilen bir uçuş için bir havayolu şirketinden tam para iadesi talep eden bir e-posta hazırlamak için Help Me Write'ı kullandı. Help Me Write, havayolu şirketinin e-postayla gönderdiği kupon teklifinden elde edilen bilgileri kullanarak sıfırdan bir e-posta oluşturdu.

Help Me Write tüm Gmail kullanıcılarına ne zaman sunulacak?

Help Me Write Mart ayından bu yana Google Docs ve Gmail test kullanıcıları tarafından kullanılıyor ve benzer bir Google test grubu Haziran ayında Google Sheets ve Google Slides için yapay zeka yardımcılarını kullanmaya başlayacak.

Pichai, Help Me Write'ın Google Workspace'e yapılacak bir güncelleme ile resmi olarak Google kullanıcılarına sunulacağını, ancak henüz kesin bir zaman çizelgesi olmadığını söyledi.

İlgili Haberler