Yapı Kredi Yatırım ŞOK'u model portföyüne ekledi

Yapı Kredi Yatırım ŞOK'u model portföyüne ekledi

Yapı Kredi Yatırım, ŞOK Marketler'i model portföyüne eklediğini açıkladı

A+A-

Yapı Kredi Yatırım, ŞOK Marketler'i 48 TL hedef fiyatla model portföyüne ekledi. SOKM hisseleri son kapanışını (20 Nisan 2023) 33.72 TL'den yapmıştı. Hedef fiyat yüzde 42.34 prim potansiyeli barındırıyor.

Yapı Kredi Yatırım'dan yapılan Şok Market değerlendirmesi şöyle:

Şok Marketler’i Model Portföyümüze ekliyoruz.

Şok Marketler (SOKM TI, 33.72TL)

Öneri: AL, Hedef Fiyat: 48.00TL

Şok Marketler’i en beğendiğimiz hisselerden oluşan Model Portföyümüze ekliyoruz ve portföyümüzdeki Gıda Perakende Sektör ağırlığını arttırıyoruz. Sektörün defansif yapısı ve gerek kur gerekse enflasyonda gözlemlenebilecek sert hareketlere karşı görece daha korunaklı olması bu tercihimizin arkasında yatan ana nedenlerden. ŞOK, son üç yılda %55 YBBO ile kümülatif 4,4 milyar TL serbest nakit akışı sağladı.

Öngörülerimiz, önümüzdeki iki yıl içinde (mevcut piyasa değerinin yaklaşık %50'sine denk gelecek şekilde) ortalama %85'lik bir ROIC ile 10.0 milyar TL daha yaratacağı yönünde.

Deprem nedeniyle yüklenilen maliyetlerin ilave baskısının hissedileceği yılın ilk yarısından sonra, finansallarda normalleşme görmeyi bekliyoruz. SOK'un artan kazanç büyümesine ve daha yüksek bir SNA marjına izin veren gelişen bilançosunun henüz fiyatlanmadığını düşünüyoruz ve 2023 tahminlerimize göre işlem gördüğü ve 2.8x FD/VAFÖK and 6.8x F/K çarpanlarına isabet eden seviyeleri alım için uygun buluyoruz.

Bu haber toplam 2696 defa okunmuştur
Borsada nasıl altın alınıp satılır

Borsada nasıl altın alınıp satılır

Borsa İstanbul'da altın alıp satmak mümkün mü? İşlemler nasıl yapılır? Hangi altınlar Borsa İstanbul'da alınıp satılabilir

Borsa İstanbul'da nasıl döviz yatırımı yapılır

Borsa İstanbul'da nasıl döviz yatırımı yapılır

Borsa İstanbul'da döviz yatırımı yapılır mı? Yatırımcılar Borsa İstanbul'da nasıl döviz alıp satabilirler

İlgili Haberler