Yellen: Fed faizleri bu yıl artırma yolunda ilerliyor

Yellen: Fed faizleri bu yıl artırma yolunda ilerliyor

Federal Reserve Başkanı Janet Yellen. merkez bankasının faiz oranlarını bu yıl içinde artırma yolunda ilerlediğini söyledi.

A+A-


 

Federal Reserve Chairwoman Janet Yellen. merkez bankasının faiz oranlarını bu yıl içinde artırma yolunda ilerlediğini
söyledi. Ancak istihdam piyasalarının tam olarak sağlığına kavuşmamış olması, düşük enflasyon ve hayal kıran büyüme
oranları nedeniyle sürecin temkinli yürüyeceğini belirtti.


Yellen, Fed'in faizleri uzun vadede "normal" olarak tanımlanan seviyeye çıkarmasının bir kaç yıl alabileceğini
belirtti. Fed üyeleri faiz oranlarını 6 yıldan fazla bir süreden bu yana sıfıra yakın seviyelerde tutuyor ve gelecekte faizlerin yüzde 3.75'e çıkacağını öngörüyor. 

Yellen Cuma günü yaptığı açıklamada," Benim düşünceme göre bu yılın bir yerlerinde fed fonlarının faiz oranlarını artırmanın ve para politikalarını normalleye başlamanın uygun olacağı yönünde"  dedi. Fed'in Nisan ayı toplantısından sonra yapılan açıklamalar  Haziran ayındaki toplantıda faiz artırılmayacağına işaret etmişti. Bu nedenle yatırımcıların çoğu faiz oranlarının Eylül ayında artırılmasını bekliyor.

Yellen Cuma günü yaptığı açıklamada ekonominin bulutlu bir görünüm içermesi nedeniyle, Fed'in faizleri artırma sürecinde hem ilk artırım zamanında hem de artırılmarınizleyeceği süreç konusunda aceleci davranmayacağını belirtti.
 

Bu haber toplam 2050 defa okunmuştur

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.