Zılgıtı yiyen Merkez Bankası o kararından geri adım attı

Zılgıtı yiyen Merkez Bankası o kararından geri adım attı

İkinci tur seçime 10 gün kala Merkez Bankası aldığı bir karardan gelen tepkiler üzerine geri adım attı

A+A-

borsatek.com - Seçim sonrası aldığı bir karar ile kredi kartı ve kredili mevduat hesapları ile ilgili düzenleme yapan Merkez Bankası, doğrudan Beştepe'den geldiği ileri sürülen bir uyarı sonrası bu kararından vazgeçti. Merkez Bankası bugün konu ile ilgili olarak bankalara yeni bir talimat gönderdi. Talimatla bireysel ve kurumsal kredi kartı kullanımlarında bir sıkıntı bulunmadığı ifade edildi. Kredi kartlarında makro ihtiyati tedbir uygulaması kaldırıldı. Nakit avans çekiminde menkul kıymet tesisi şartı da kaldırıldı.

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, "Kredi kartından nakit avans kullanımı ve kredili mevduat hesabı kredilerinde hiçbir sınırlama uygulanmayacak" ifadeleri kullanıldı.

Merkez Bankası'nın kredi kartından nakit çekim ve kredili mevduat hesap kullanımları için bankalara belirlenen oranlarda devlet tahvili tutma yükümlülüğü getirmişti. Merkez Bankası'nın kararı üzerine bankaların kredi kartlarından nakit çekimleri durdurması ve kredili mevduat hesap limitlerini düşürmesi ise tepki çekmişti.

İlgili Haberler