Barclays yeni bir ceza davası ile karşı karşıya

Barclays yeni bir ceza davası ile karşı karşıya

ABD merkezli bir kredi kartı şirketi, Barclays'den 10 yıl önce satın aldığı bir subprime kredi operasyonundaki ödeme koruma sigortası satışı yanlışlıkları nedeniyle Barclays'i dava ediyor.

A+A-

Financial Times gazetesinin haberine göre ABD merkezli bir kredi kartı şirketi, Barclays'den 10 yıl önce satın aldığı bir subprime kredi operasyonundaki ödeme koruma sigortası satışı yanlışlıkları nedeniyle Barclays'i dava ediyor.

Barclays'den Monument adlı subprime kredi kartı operasyonunun 10 yıl önce satın alan ABD merkezli şirketin İngiltere'deki bağlı ortaklığı CCUK Finance, Londra'da Yüksek Mahkeme'ye verdiği dava dilekçesinde Barclays'den 1,6 milyar GBP talep ediyor. 

İstenen paranın 1 milyar GBP'lik kısmını uğranılan zamanın tazmini, 600 milyon GBP ise Barclays tarafından yapıldığı öne sürülen aldatıcı sunum için talep ediliyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.