Ons altın 6 ayın zirvesinde

Ons altın 6 ayın zirvesinde

Altın fiyatları bugün ABD piyasalarında son 6 haftanın en yüksek seviyesinden günü tamamladı.

A+A-

Altın fiyatları bugün ABD piyasalarında son 6 haftanın en yüksek seviyesinden günü tamamladı.

Çin'de ay takvimine göre yeni yıl tatili yaklaşırken, artan mücevher talebi ve buna bağlı olarak açık pozisyonların kapatılması bugün ABD piyasalarında altın fiyatlarının son 6 haftanın en yüksek seviyesinden kapanmasına neden oldu.

New York Emtia Borsası'nın Comex bölümünde, Şubat vadeli altın sözleşmeleri yüzde 0.1 oranında artışla 1185.50 dolar/ons seviyesinden sabitlendi. Bu kapanış 29 Kasım tarihinden bu yana görülen en yüksek kapanış oldu.

Değerli metaller konusunda aracı kurum faaliyetleri yürüten Marex Spectorun'un yöneticisi David Govett, konuya ilişkin değerlendirmelerinde "Altın bu andan Ocak ayı sonuna kadar doğru bir davranış içinde görülüyor, zira bir yandan fiziki talep Çin yeni yılı nedeniyle artarken, yatırımcılar Trump yönetimine dair belirsizlikler nedeniyle altın alıyorlar" ifadelerini kullandı.

Altın gün içinde 1190.60 dolara kadar yükseldikten sonra bu kazanımlarının bir kısmını geri vererek kapandı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.